Un cadou incitant, de Dragobete

Între picturile în ulei selectate sunt reprezentative lucrările semnate de Alexis Macedonski, Leon Alexandru Biju, Gheorghe Ionescu Sin, Eugen Ispir, Stavru Tarasov, NicolaeEnea.

Goldart continuă să promoveze și arta contemporană în cadrul licitațiilor. Pentru evenimentul din 24 februarie propune colecționarilor lucrări semnate de Augustin Costinescu, Nicolae Blei, Letiția Oprișan, Ion Grigore, Gabriel Catrinescu, dar și de mai tinerii Radu Luchian și Tudor Plăieșu.

Între cele mai accesibile obiecte scoase la licitaţie se află câteva piese de artă decorativă minuțios executate în prestigioase manufacturi europene, bijuterii și ceasuri amintind de începutul secolului trecut.

Lucrările de artă pot fi văzute începând de sâmbătă, 20 februarie, între orele 11:00 şi 15:00, şi de luni până miercuri, între orele 10:00 şi 19:00, la sediul Goldart.

Licitație de ceasuri și bijuterii

Îndrăgostiții, firi romantice și visătoare, își doresc, ca pe lângă multitudinea de cuvinte înălțătoare și gesturi emoționante, să ofere iubitei sau iubitului o amuletă care să exprime cu aproximație de 99,99% intensitatea sentimentelor lor și unicitatea poveștii lor de dragoste. Artmark împlinește aceste dorințe. Chiar dacă Valentine’s Day a trecut, Ziua Îndrăgostiților pe românește, Dragobetele, se apropie cu repeziciune, iar îndrăgostiții sunt neliniștiți și nerăbdători să găsească Cadoul.

Artmark îi invită în Expoziția Licitației de Ceasuri și Bijuterii să descopere istoriile inedite ale bijuteriilor și de câte zile, ore și secunde ticăie ceasurile expuse. Artmark rămâne complicele îndrăgostiților oferindu-le accesul la o varietate de bijuterii fine sau extravagante, având valori încurajatoare, care încep de la 30 euro. Dintre bijuteriile speciale se remarcă perechea de Cercei din aur, decorată cu ametiste, rubine și diamante, în manieră victoriană, sfârșitul sec. XIX (estimare: 250 – 400 de euro), Brățara din argint, decorată cu perle, rubine, safire și smaralde (estimare: 200 – 300 de euro) sau Inelul din platină, amplu decorat cu diamante şi safir (estimare: 2.000 – 2.700 de euro).

Inel din platină, amplu decorat cu diamante și safir

Excepțional ceas Breguet

Un ceas de colecție, sofisticat și imposibil de găsit la mall, măsoară cel mai bine timpul până la următoare întâlnire romantică. Valorile ceasurilor din expoziție încep de la 100 euro și ajung până la 16.000 euro. Printre acestea se remarcă un excepțional ceas Breguet, de buzunar, din aur, cca. 1780-1820 (estimare: 8.000 – 15.000 de euro), un ceas Longines, model Grande Vitesse, bărbătesc (estimare: 800 – 1.200 de euro), un ceas Omega Constellation, bărbătesc, din aur (estimare: 1.200 – 1.800 de euro), un ceas Jaeger-LeCoultre Carnet de Rendez-Vous, de damă, din aur, decorat cu diamante și smaralde (estimare: 4.000 – 7.500 de euro) sau un ceas Rolex, model Cellini, de damă, din aur (estimare: 2.000 – 2.800 de euro).

Brățara de aur cu perle și pietre prețioase

Ceas Jaeger-LeCoultre Carnet de Rendez-Vous

Ceas Longines, model Grande Vitesse

Pereche de cercei decorații cu o multitudine de pietre prețioase

Pereche de cercei din aur, cu ametiste, rubine și diamante

Mici cadouri care spun mult


Sunteți așteptați miercuri, 24 februarie, ora 19:30, la Licitația de Ceasuri și Bijuterii, de la sediulArtmark, Palatul Cesianu-Racoviță.

De la Maria Theresia în inima Ardealului

Prezența dinastiei de Habsburg în Transilvania a fost consemnată de numeroase documente și mărturii istorice, însă un remarcabil exemplu este Steagul unui regiment de grăniceri, decorat cu stema Casei de Habsburg-Lorena. Lotul evocă o parte din povestea Ardealului, a mișcărilor politice și a tulburărilor sociale ale țăranilor transilvăneni din secolul al XVIII-lea, valoarea emoțională și istorică ce-l înconjoară transformându-l într-un veritabil obiect de muzeu.

Steagul unui regiment de grăniceri din timpul Mariei Theresia

Odată cu înființarea „Miliției Naționale Grănicerești” în 1762, aprobată de împărăteasa Maria Theresia, s-a iscat o serie de nemulțumiri și împotriviri în rândul aristocrației maghiare, care se temea de înregimentarea miilor de iobagi, care în aceast fel scăpau de obligațiile de muncă silită în folosul nobilimii, dar și de posibilele urmări ale instruirii militare a țăranilor români. În timp, această opoziție a fost scânteia care a declanșat răscoala iobagilor conduși de Horea, Cloşca şi Crişan în 1784.

Steagul, împreună cu celelalte obiecte ale Licitației Transilvania, poate fi admirat până marți, 23 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță, unde, în aceeași zi și în același loc, va avea loc și licitația începând cu ora 19:30. Aceasta va fi precedată de Licitația de Artă Contemporană și Postmodernă.

Culoare – Iubire – Primăvară

Lucrări importante pentru evoluția plasticii românești vor fi etalate în licitația Culoare- Iubire- Primăvară a Casei Goldart din 24 februarie. Alexandru Ciucurencu, Theodor Pallady, Jean David, Octv Băncilă, Ștefan Dimitrescu, Arthur Verona, G. D. Mirea, Constantin Artachino, dar și mai modernii Spiru Vergulescu, Corneliu Baba, Vasile Grigore, Dan Hatmanu trăiesc prin operele lor pe simezele galeriei Casei de licitații Goldart.

Sabin Bălașa

Octav Băncilă

Theodor Pallady, Peisaj pe Sena

Spiru Vergulescu

Constantin Piliuță


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.