(FOTO) Un sindicat denunță: Condițiile în care muncesc drumarii

Angajații CNAIR muncesc în clădiri ce le pun viața în pericol din cauza infiltrațiilor, care pot duce la scurtcircuit sau incendii. Nici măsurile igienico-sanitare nu sunt asigurate, spațiilor de lucru lipsindu-le apa potabilă și canalizarea.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” cere investiții în clădirile în care își desfășoară activitatea angajații din țară, întrucât o parte dintre acestea sunt degradate și deteriorate, fără apă potabilă și canalizare.

Potrivit sindicatului drumarilor, multe clădiri în care își desfășoară activitatea angajații CNAIR se află în degradare continuă și sunt improprii. Majoritatea nu au mai beneficiat de investiții în reparații și în întreținere de cel puțin 15-20 de ani. Unele locații nu îndeplinesc criteriile minime de funcționare din punct de vedere al legislației privind condițiile de muncă, a securității și sănătății în muncă.

„Astfel, în lipsa investițiilor, multe clădiri prezintă pereți fisurați, fundații deteriorate, țigle lipsă de pe acoperiș, instalații electrice vechi, deteriorate, cu multe improvizații. Din cauza degradării continue a acestor clădiri se pune în pericol viața și siguranța lucrătorilor (prin infiltrarea apei în pereți se pot produce scurtcircuite sau chiar incendii). În unele clădiri, canalizarea s-a infiltrat în fundația districtelor, instalațiile electrice, panourile de siguranță sunt foarte vechi, fiind un pericol inclusiv de electrocutare. De asemenea, cu toate că pe timp de pandemie măsurile igienico-sanitare sunt extrem de importante pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, în unele clădiri/districte/cantoane lipsește apa menajeră și potabilă, canalizarea, nu există toalete (sau dacă există nu mai sunt funcționale, fiind un focar de infecție)”, spun reprezentanții Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”.

Sindicaliștii spun că există grupuri sanitare fără apă curentă, deoarece conductele au fost colmatate sau distruse, nu s-au mai branșat la rețelele de apă care se află în imediata apropiere a districtelor și lipsește canalizarea.

„Salariații au ajuns în situația să improvizeze și își procură apă din diferite surse, de pe marginea drumului, în butoaie sau canistre, pe care adaptează cu robinet, pentru igiena mâinilor. La multe clădiri, geamurile stau să cadă, ușile nu se închid, sobele de teracotă sunt vechi. Acestea sunt folosite pentru a asigura căldura în încăperi, fiind un real pericol de accidente si de producerea unor evenimente nedorite”, mai spun cei de la Sindicatul Drumarilor.

Aceștia atrag atenția că este nevoie de refacerea instalațiilor sanitare, de achiziționarea de vestiare și dulapuri pentru îmbrăcăminte și de îmbunătățirea condițiilor în oficiile de servire a mesei. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” solicită și alocarea de resurse financiare pentru realizarea de investițiilor în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă în acest sector.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Băi sindicat de că..at! Sunt mii de sate și comune fără canalizare!

  2. Bun sindicat! În poze zilierii de la lopată și căinați cei cu mapa de la birouri. Licitațiile pentru un tronson de autostradă conțin în continuare, ca pe vreamea domnului acela cu barbă, 4 faoveuri (Volkswagen) de 40 000 € (euro) bucata fară TVA pentru cei din CNAIR, controlorii lucrărilor, mașini cumpărate de câștigatorul licitației?

  3. Sindicacatul? Au iesit sa se planga? De ce nu se plang de birocratii care incaseaza pe spinarea muncitorilor, atatia cati sunt?

  4. Bai postacilor, oamenii care lucreaza la drumuri au dreptul si ei la conditii omenesti, pe care angajatorul e obligat sa le asigure. Daca voi va usurati in tufe si stati in frig si umezeala trebuie sa o faca si ei? Sa va vad cu lanturi si ghiulele la picioare, in zeghe si sa trageti la lopata zi lumina!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.