Undă verde pentru ordonanța traseismului

Proiectul de lege de aprobare a OUG 55 privind migraţia aleşilor locali a fost adoptat, marţi, de plenul Senatului. Au fost înregistrate 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 6 abţineri.

OUG 55/2014 a fost respinsă anterior de Camera Deputaţilor, după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării legilor organice.

Senatul a fost însă forul decizional în acest caz.

Ordonanţa de Urgenţă 55 a fost inclusă pe ordinea de zi a plenului Senatului chiar dacă la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o soluţie.

Reamintim că în baza acestei ordonanțe sute de aleși locali au migrat în toamnă de la PNL și PDL către Putere. Printre acești aleși s-a aflat și recent arestatul președinte al CJ Buzău Cristinel Bîgiu, acuzat de DNA de luare de mită. Profitând de această ordonanță, Bîgiu a trecut în septembrie de la liberali la partidul lui Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.