UNICEF: 2024, un an de riscuri umanitare

Circa 46,7 milioane de copii se vor confrunta în 2024 cu încă un an de riscuri umanitare, cum ar fi malnutriţia, în Africa de Vest şi Centrală, din cauza conflictelor, a avertizat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), transmite EFE.

Aceşti copii sunt „expuşi riscului de malnutriţie, strămutare, sănătate precară şi pierderea educaţiei”, în principal din cauza conflictelor şi a insecurităţii în zone precum regiunea centrală a Sahelului şi Republica Democrată Congo, şi deplasării în masă a femeilor şi copiilor către Ciad din Sudan.

„Africa de Vest şi Centrală găzduieşte un număr mare de situaţii de urgenţă pentru care nu există suficientă finanţare, şi unele dintre cele mai neglijate crize umanitare din lume ale căror victime sunt copiii”, a declarat directoarea regională a UNICEF pentru Africa de Vest şi Centrală, Felicite Tchibindat, într-un comunicat.

„Copiii nu provoacă conflicte, şi nu le pot opri. Trebuie să facem mai mult pentru a construi o soluţie durabilă pentru copiii din regiune şi să le dăm speranţă, pe măsură ce cresc în mijlocul unor crize cronice şi uitate”, a subliniat ea.

UNICEF solicită „de urgenţă” 1,89 miliarde de dolari în apelul său de acţiune umanitară pentru copii pe 2024, ceea ce ar contribui la ajutarea a aproximativ 24,1 milioane de copii din regiune, faţă de 23,5 milioane în 2023.

Mai mult de o treime din finanţarea necesară în 2024 va fi destinată combaterii malnutriţiei în regiune, a menţionat agenţia ONU.

Ţările din Sahel sunt cele mai afectate, iar mai multe zone din Burkina Faso, Mali şi nord-vestul Nigeriei prezintă „niveluri de urgenţă de emaciere (slăbiciune morbidă) infantilă care depăşesc 15%”, mai arată UNICEF.

Într-o perioadă de un an încheiată la sfârşitul lunii octombrie a.c., 1,9 milioane de copii cu vârsta sub cinci ani au fost internaţi pentru tratament pentru emaciere severă în nouă ţări din Sahel, o creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Adica, trebuie ca SUA si UE sa trimita trupe care sa mangaie copiii. UNICEF e tot sluga imperialistilor americani, la fel ca ONU. Las-o los ca macane!

  2. La moara sacii cu minciuni, de ce am crede manipularea daca de zeci si zeci de ani, parte din populatia multor tari e mentinuta in saracie lucie cu buna stiinta de clanurile politice globale?! E o viata de om, generatii intregi a caror voata e dezastruoasă din cauza politicilor pe alese dictate de clanurile globale?!

  3. In momentul de fata, in Palestina, din cauza evreilor ai lui Netanyahu, copii, si parintii lor palestinieni, stau in cel mai mare risc umanitar din ultimi 60- 70 de ani. Efectiv, Netanyahu a declarat ca e folosind („starvation”), adica, inanitie, foamete, fortata- inclusiv a copiilor- ca arma de razboi impotriva civililor palestinieni. Pe de alta parte s-a informat ca soldati evrei isi filmeaza cind fac operati de distrugerea de alimente si de prada caselor palestiniene. Toate aceste acte, care sint tipic naziste si de o barbarie si de o rautate groaznice, au fost informate astazi de Dr. Paul Craig Roberts, un cercetator si profesor universitar din USA, director unui Institut pentru Economia Politica, Dr. Craig are un blog unde da sitiul Internet in care apar aceste informe. Netanyahu si evreii lui sionisti ne strica craciunul

  4. Amuzante cifre, 1,897 543 201 MILIARDE de hârtie igienică ( pardon parai) , față de 230 de MILIARDE de coco acordați deja ocrainei, așteptăm alte 62 (amerlocii) plus 80 ( urSULAioții) plus 5 (japo , pretenii amerlocilor de acum , după 2 boabe nucleare) plus fmi, plus bancapulvostrusecacacum mondială….Să ne amintim și de cei 500 000 de copii irakieni care au MERITAT să moară? Ce înseamnă nici 2 MILIARDE față de sumele uriașe pentru a UCIDE oameni? Mărunțișul scăpat în WC? Rușine animalelor ! SLAVĂ PĂCII !

  5. cum ar fi malnutriţia?
    -romanii aruncă mancarea!
    (da,
    exista si exceptii!)

  6. Hahahai ce să spun! Brusc îi gâdilă grija de copii! – CACĂNPAMPERS DE LA CASA ALBĂ SĂ NU-I MAI DEA BANI LUI ZELENSKI. SĂ DEA BANII ACESTOR COPII!

  7. Întreaga afacere cu vaccinuri este o farsă gigantică si criminală. Politica neoficială a OMS, UNICEF și a celorlalți principali agenți de vaccinare este una de crimă și genocid. Nu poți ,,imuniza” copii bolnavi, copii subnutriți și să te aștepți să scapi cu asta. Vor muri mult mai mulți copii decât ar fi murit din cauza unei infecții naturale.

  8. Aici intra si copiii din românia!…peste un sfert de milion de copii se culcă seara cu burta goală!…
    România cea mai coruptă țară din europa!…Și cea mai săracă!…
    Dar avem partide pătrunjel și Rolex la guvernare! …

  9. Aceasta fotografie trebuie trimisa tuturor bogatilor lumii, tuturor decidentilor traiului oamenilor pe acest pamant. Pamantul are resurse sa hraneasca corespunzator toti oamenii care traiesc pe el, mai putine tunuri, mai putine iahturi, mai putine acumulari desantate in mana unor hrapareti bolnavi de avere si putere. Africa si nu numai este supta de bogatiile ei de o mana de profitori fara sentimente umane.

  10. Prin organizațiile voastre s-au drenat banii către bogații planetei,săracii și bolnavii au devenit mai săraci și mai bolnavi.Filantropii cu numele doar si-au rotunjit zdravăn miliardele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.