Vești bune pentru cei care vor să-și înregistreze o firmă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului, investiție estimată la circa 190 de milioane de lei.

„În ședința de Guvern de astăzi (miercuri – n.r.) facem încă un pas pentru încurajarea inițiativei private prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerțului. În acest sens, la inițiativa Ministerului Justiției, vom aproba printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiții, a sistemului electronic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului”, a spus Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței Executivului.

Premierul a mai precizat faptul că proiectul va ușura procedura înregistrării la Registrul Comerțului.

„Din acest proiect în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, Oficiul Național al Registrului Comerțului își va extinde serviciile digitale oferite. Astfel, se va constitui un portal public de interacțiune electronică cu clienții, care va avea beneficii importante pentru cetățeni și mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluționare a cererilor depuse și furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea și furnizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghișeu și a deplasărilor la diferite instituții”, a conchis Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Ce bine ar fi ca dna Prim Ministru sa acorde acelasi sprijin si ong-urilor! Ma refer la obligatia ong-urilor de a se inscrie in Registrul Anaf. Procedura inseamna cheltuieli suplimentare pentru ca Declaratia 163 nu se poate depune decat online. Si pentru asta, ai nevoie de semnatura electronica, pentru care trebuie sa platesti unor firme autorizate cca 50 euro. Firma la care apelezi iti vinde un stick special pe care il conectezi la calculator si primesti un link spre un alt formular (nr 150). Printezi și completezi formularul 150, mergi cu el si cu actele ong-ului la circa financiara si abia dupa aceea te poti conecta la e-guvernare ca sa depui formularul 163. Ar trebui ca Formularul 163 sa poata fi depus si la ghiseu sau prin posta. Trebuie subliniat , totusi, faptulca toate ong-urile sunt inscrise intr-un registru special care exista de ani de zile la Ministerul Justitiei si toate declaratiile de venit se depun periodic la circa financiara

  2. Cand ajungeti la ANAF, deschideti punga…mareeee!
    Si cand respirati, la fel.

  3. O decizie foarte inteleapta din partea lor.
    „Toata prostimea sa deschida firme, doar asa putem sa-i prostim sa-si cheltuie bani. In Romania inca domina mirajul ca daca esti patron inseamna ca esti implinit.”
    Firme infiintate peste noapte, fara experienta in domeniile si care nu pot gestiona situatiile cu furnizorii, astfel intra in incapacitate de plata. Da, dar statul incaseaza TVA-ul si impozitele lor, inainte ca noile firme (patroni) sa intre in incapacitate de plata, si ca urmare sa tepuiasca furnizorii, care si ei la randul lor (furnizorii) platesc impozite pe venit, ca doar au vandut, nu mai conteaza ca nu au incasat.
    Si uite asa statul castiga…
    In loc sa facilizeze accesul la educatie, sanatate, transport si multe alte lucruri importante ei incerca sa facilizeze accesul la buzunarele romanilor.
    Da, este ok sa optimizezi anumite procese, chiar si infiintarea unei firme dar, inainte de asta investeste in educatia financiara bazata pe moral. Statul are intaietate la recuperarea creantelor dupa care bancile si la urma privatul (furnizoru).
    Gandirea statului din ziua de azi este una limitata si asta datorita faptului ca si cei care reprezinta statul nu au avut acces la o educatie morala.
    Noi romanii suntem „branza buna in burduf de caine”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.