Viorica Dăncilă, din discuții în discuții

Viorica Dăncilă, din discuții în discuții. Sindicaliştii din Cartel ALFA transmit premierului Viorica Dăncilă o scrisoare prin care îi cer discuţii pe subiecte „urgente”. Printre acestea, stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2020 şi modificări legislative cu impact bugetar.

Cartel ALFA, scrisoare către Dăncilă.

„Ţinând cont că:

– PSD, împreună cu PNL, au semnat un acord, cu 5 confederaţii de angajatori şi confederaţiile sindicale reprezentative, în anul 2012 de modificare urgentă a Legii dialogului social, în condiţiile schimbării guvernamentale. Deşi aceasta s-a
realizat, PSD fiind de atunci la guvernarea României, modificarea acestei legi, care destructurează piaţa muncii din România, nu a fost realizată;

– În programul de guvernare este prevăzută schimbarea Legii dialogului social, nerealizată de către guvern până la acestă dată;

– Există în Parlament două iniţiative legislative ale unor parlamentari, dar nu există încă un punct de vedere al guvernului, deci un punct de vedere asumat politic;

– Existenţa prin lege a instituţiei dialogului social, prin Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social (CNT-DS), instituţie prezidată de Prim Ministrul României, care prevede imperativ intâlniri trimestriale pe subiectele importante de politică economică, politică socială şi politică fiscală, întâlniri ce ar trebui să analizeze, să dezbată şi să decidă, dar care în fapt nu se realizează;

– Niciun acord semnat de către partenerii sociali nu a fost respectat de către Guvernul Romaniei, fiind în fapt doar forme de întârziere pentru acţiunile partenerilor sociali de stopare a unor politici cu efecte dezastruoase pentru cetăţeni, pentru piaţa muncii sau mediul de afaceri.

Membrii Comitetului Confederal al CNS Cartel ALFA vă solicită să renunţaţi la a înainta alte promisiuni şi să orientaţi cu prioritate acţiunile partidului şi ale guvernului pentru a pune în practica angajamentele politice şi obligaţiile guvernamentale prevăzute în legislaţia existentă sau în programul de guvernare asumat, în baza unui dialog social real, bazat pe date, analize si argumente”, se arată în scrisoarea către Dăncilă, semnată de Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte CNS Cartel ALFA.

Totodată, membrii Cartel ALFA solicită „convocarea de urgenţă a CNT-DS pe subiectele urgente ale partenerilor sociali”, precum: modificarea legii dialogului social; stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2020 şi emiterea hotărârii de guvern; modificări legislative cu impact bugetar pentru realizarea rectificării de buget prevăzută în august 2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Merg pe gard ma tin de drum,care drum? Drumul istoriei sau drumul curatat pentru actualul cotrocenist? Ghici ghicitoarea mea!

  2. Astia de la Cartel ALFA au uitat de OUG 79/2017, aia care a trecut Contributiile de la Angajator la Angajt si care ZACE in Parlament din Decembrie 2017 pentru ca PSD+ALDE Refuza sa o puna in Discutie in Parlament, de frica sa NU fie declarata NEconstitutionala?
    „8 Februarie 2019. „Revoluția fiscală” a Guvernului stă ascunsă într-un sertar la Parlament.
    Mediul de afaceri cere insistent aleşilor să Voteze Ordonanţa care trece Contribuţiile în sarcina Angajatului. A trecut mai bine de 1 an de când aceasta a fost adoptată de Guvern, dar de atunci stă ascunsă într-un sertar din Parlament. Ea prevede Transferul Contribuţiilor de la Angajator la Angajat, dar acest lucru nu a fost operat de toate firmele. Ele spun că NU au încredere că Ordonanţa nu o să fie modificată din nou în Parlament sau că o pice la Curtea Constituţională. Opoziţia susţine poziţia oamenilor de afaceri.
    Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: Acea lege e NEconstituţională şi nimeni nu îşi asumă.
    Dacă Guvernul şi-a asumat acea pseudo-revoluţie fiscală, de ce nu îşi asumă şi transformarea acestei Ordonanţe în LEGE?
    Ce se întâmplă în momentul în care această Lege va fi declarată NEconstituţională, după ce va ieşi din Parlament?
    O Ordonanţă aprobată de guvern îşi produce efecte şi nu poate fi atacată la CCR decât de Avocatul Poporului.
    Ordonanţa aprobată de parlament devine Lege şi atunci poate fi atacată de partidele parlamentare sau de preşedinte.
    Fără încredere în Guvern şi Parlament, unele firme NU au transferat Contribuţiile prevăzute în revoluţia fiscală.”
    Rusine, slugi ale guvernantilor, TOTI Liderii sindicali au Averi URIASE si guvernantii ii au de partea lor de fiecare data!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.