Un nou vot zdrobitor împotriva lui Traian Băsescu

Peste 70.000 de români au votat în numai 24 de ore o petiţie online care urmăreşte informarea autorităţilor la vârf din SUA despre abuzurile săvârşite de Traian Băsescu şi de cei puşi în funcţie de preşedinte. O contra petiţie clonă a înregistrat un eşec răsunător.

Abuzurile din România trec Oceanul”

 

Jurnalişti de la Antena3 au lansat joi 9 ianuarie, la orele 17.00 o petiţie online (pe siteul www.petitieonline.com ) întitulată „Abuzurile din România trec Oceanul”. Petiţia se adresează autorităţilor la vârf din SUA, acestea fiind informate despre abuzurile săvârşite de Traian Băsescu şi de persoanele puse în funcţii de acesta. Autorii au luat decizia lansării petiţiei profitând de venirea la Bucureşti a Victoriei Nuland, mâna dreaptă a secretarului de stat John Kerry.

În numai 24 de ore, petiţia a strâns peste 70.000 de semnături, ceea ce reprezintă un record pentru România. Şi nu este vorba doar de numărul de semnături înregistrate în 24 de ore, ci de numărul total de semnături înregistrate de când există cele două mari site-uri pe care se pot promova petiţii pe internet. Practic se poate spune că suntem în faţa unui vot zdrobitor contra lui Traian Băsescu

Textul petiţiei poate fi citit aici: http://www.petitieonline.com/abuzurile_din_romania_trec_oceanul

Cele mai multe semnături provin din: Bucureşti (21,17%), Timişoara (3,3%), Iaşi (3,14%), Braşov (3.22%), Constanţa (2,66%), Ploieşti (2,34%), Galaţi (2,31%), Craiova (2,13%) etc. (procentele sunt cele din momentul redactării articolului – n.a.). Din străinătate, au venit semnături asatfel: Londra – 194, Roma – 137, Madrid – 103, Torino – 94.

 

O contra-petiţie „la minut”

 

Petiţia a fost lansată joi la orele 17.00, dar promovarea ei s-a făcut în talk-show-ul de la ora 21.30. Cu o viteză uluitoare, persoane „interesate” au creat tot joi seara, la ora 21.35 o petiţie cu un titlu similar, dar fără un text propriu-zis. Contra-petiţia – realizată pentru a crea confuzie – a strâns în 24 de ore doar 138 de semnături.

 

Top 5 petiţii

 

  1. Abuzurile din România trec oceanul – 78.660 semnături (ora 22.30)

  2. Spune NU desfiinţării SMURD! Respect Raed Arafat – 48.186

  3. Revizuire barem proba română EN 2012, sesiunea 2012 – 32.157

  4. Respectaţi autonomia universitară la UMF Tg-Mureş! – 27.592

  5. Împotriva fracturării hidraulice a gezelor de şist în România – 18.270

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.