Aplicaţia mobilă utilă care le-a fost pusă la dispoziție medicilor rezidenți

O aplicaţie mobilă, medEasy, destinată medicilor rezidenţi cu specializarea medicină de urgenţă, a fost lansată marţi, iar secretarul de stat în MAI Raed Arafat spune că aceasta vine în sprijinul a 1.000 de medici, cărora le va simplifica şi eficientiza activitatea şi comunicarea cu doctorii coordonatori, dar şi al pacienţilor, cărora doctorii le vor putea aloca mai mult timp.

Tinerii medici aflaţi la finalul rezidenţiatului trebuie să facă dovada realizării procedurilor aferente specializării pe care şi-au ales-o, iar recurgând la sistemul existent un medic rezident petrece aproape două minute pentru a raporta cinci proceduri standard impuse, de exemplu, de un caz precum este un stop cardio-respirator. Aplicaţia îi va permite medicului rezident să efectueze aceeaşi raportare în 40 de secunde, prin simplificarea procesului şi a experienţei pentru utilizator, a declarat, la lansarea aplicaţiei, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că un medic rezident de la Unităţile de Primiri Urgenţe se confruntă zilnic, în medie, cu 20 de urgenţe, iar aplicaţia mobilă de raportare şi validare îi pune la dispoziţie în jur de 25 de minute în plus pentru a trata pacienţii în fiecare zi, ceea ce înseamnă aproximativ 15.000 de minute zilnic pentru toate Unităţile de Primiri Urgenţe de la nivel naţional.

„Noua aplicaţie mobilă vine în sprijinul a 1.000 de medici, simplificându-le activitatea şi eficientizând-o, dar acţionează şi pentru beneficiul pacienţilor, deopotrivă, căci doctorii au la dispoziţie mai mult timp pentru a-i trata. În consecinţă, aplicaţia mobilă de raportare şi validare se aliniază cu angajamentul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a veni mai aproape de nevoile medicilor şi ale pacienţilor, iar parteneriatul cu Qualitance a fost un pas în această direcţie”, a mai spus dr. Arafat.

Prin această aplicaţie, medicii rezidenţi pot raporta direct de pe telefon, nemaifiind dependenţi de laptop sau desktop, pot vizualiza istoricul fiecărei proceduri şi pot raporta direct pe grupuri de proceduri. Totodată, doctorul responsabil pentru validare primeşte o notificare şi poate confirma execuţia imediat.

Prototipul aplicaţiei mobile a fost demarat în septembrie 2016 în cadrul unui hackathon organizat de Google Developer Group Bucureşti.

Aplicaţia, dezvoltată pro bono,de Qualitance, se găseşte pe Google Play Store şi pe App Store, fiindu-le disponibilă doar destinatarilor ei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.