Atac la un centru cu bolnavi de Ebola

Cel puțin 17 persoane infectate cu virusul Ebola au fugit dintr-un centru de izolare din capitala Liberiei, Monrovia, în urma unui atac armat care a avut loc asupra acestui local, transmite AFP, citând surse concordante.

„Au spart ușile și au jefuit imobilul. Toți pacienții au fugit”, a afirmat Rebecca Wesseh, o martoră la incident. Afirmațiile sale au fost confirmate de locuitori ai capitalei liberiene și de către secretarul general al angajaților din domeniul sănătății din Liberia, George Williams.

Un număr de 29 de persoane erau internate în acest centru, unde urmau un tratament preliminar înaintea transportării lor într-un spital.

„Dintre cei 29 de bolnavi cu Ebola, 17 au fugit (în timpul atacului). Nouă au murit acum patru zile și alți trei au fost luați cu forța ieri (sâmbătă) de către părinții lor” și duși spre o destinație necunoscută, a precizat George Williams.

Atacatorii, în majoritate tineri, înarmați cu bâte, au intrat cu forța în clădirea unui liceu de la periferia Monroviei, care adăpostea centrul anti-Ebola, a indicat Rebecca Wesseh. Conform acesteia, atacatorii au strigat cuvinte ostile la adresa președintei Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, susținând că „nu există niciun fel de Ebola” în țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.