Autoritățile de la Moscova o îndeamnă pe Jamala să-și ia cetățenia rusă

Autorităţile ruse îi recomandă cântăreței Jamala să-şi schimbe cetățenie ucraineană pe una rusă și să se întoarcă în Crimeea. Declaraţia a fost făcută la Beijing de vicepremierul guvernului republicii din Crimeea, Gheorghi Muradov, scrie TASS, potrivit independent.md.

„Subliniem că Crimeea va fi totdeauna fericită pentru Jamala, este patria ei”, a spus Muradov.

De aceea, a continuat el, „i-a rămas să treacă printr-o procedură asociată cu schimbarea cetățeniei, să se întoarcă acasă și să concerteze aici”.

„Tergiversarea subiectului deportării trebuie să fie oprită, trebuie să se întoarcă acasă, ea este întotdeauna binevenită. Felicitări și cred că multe din voturile primite de ea au venit din rândul tătarilor din Crimeea” – a spus Muradov.

Susanna Dzhamaladinova – Jamala, s-a născut pe 27 august 1983 în orașul Oș (Kîrgîzstan).

Tatăl ei este Alim Dzhamaladin, tătar din Crimeea, iar mama ei – Galina Tumasova, armeancă, a cărei familie provine din Nagorno-Karabah.

Copilăria Jamalei a avut loc în Crimeea, în satul Malorechenskoe, lângă Alușta, unde familia sa s-a întors după 1989.

Cântăreața ucraineană Jamala a câştigat concursul Eurovision din acest an cu piesa „1944”, dedicată deportării tătarilor din Crimeea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.