Băsescu îl atacă pe procurorul general în cazul sechestrului de la Nana

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut, luni, declarații, la ieșirea din sediul Partidului Mișcării Populare, fiind întrebat de jurnaliștii prezenți despre sechestrul pus pe terenul de la Nana.

Traian Băsescu a afirmat că întreg procesul a plecat de la o acțiune politică, precizând că Parchetul General a dezinformat, transmite B1.ro.

„Unde e geanta? Hai să ne dumirim puțin. Ați citit ce am scris eu pe Facebook? Dacă dvs sau vreun procuror poate să mi spună că n-a existat vreo comisie parlamentară, sau asta e comisie tehnică? A fost o acțiune politică inițiată de premier și materializată prin comisie parlamentară. Baza acțiunii a fost acțiunea parlamentară. Numai puțin, că până nu ne dumirim, riscați să dezinformați românii, cum, de altfel, a făcut-o Parchetul General, ieri.

Pentru că eu am făcut referire la acțiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana”, a declarat fostul președinte.

Băsescu a adăugat că va continua să își spună punctul de vedere, indiferent de „sensibilitățile” procurorului general, Tiberiu Nițu.

„Dacă domnul Nițu crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere pentru că are dânsul sensiblități, îl anunț că nu voi înceta să îmi exprim punctul de vedere pentru că are sensibilități dânsul. Din punctul meu de vedere, ce are de făcut justiția, are de constatat dacă în procesul de restituire sunt ilegalități. Dacă domnul Nițu s-a simțit implicat politic, e problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază o acțiune politică, după care, eu exprim punctul de vedere că nu exclud ca în procesul de restituire să se fi întâmplat ilegalități, sugerez, dacă aș fi Parchet General, aș declanșa proceduri de genul acesta în toată țara. N-aș mai merge deloc înainte cu restituirile, pentru că în interiorul acestui proces, sunt convins, se vor găsi resurse să fie despăgubiți toți cei care nu au fost încă despăgubiți datorită ilegalităților care s-au făcut. Eu sugeram justiției să facă acest lucru în toată țara și dacă se poate să înceapa cu Vrancea și Timiș”, a spus Băsescu.

Aproape 80% din terenurile comunei se află sub sechestru. Pe durata sechestrului, proprietarul nu poate vinde terenurile însă le poate cultiva şi poate obţine în continuare beneficii de pe urma acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.