×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:15
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Cine conduce România?
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Tot mai ades este întâlnită în spațiul interuman întrebarea „cine conduce România?“. Din motive bănuibile, întrebarea ajunge rar în spațiul public. În general, nu se răspunde în mod semnificativ și lămuritor la această problemă.

În practică, lucrurile se desfășoară aparent în tipare asociate țărilor cu etichetă de democrație. Se organizează alegeri. Pe baza rezultatelor acestora, partide politice constituie alianțe. Se alcătuiesc guverne și consilii locale. Se aleg primari. Dar, când să se continue în normalitatea lăudată, începe circul. Manevre de culise sunt derulate pentru înlocuirea structurilor alese cu structuri numite. Mase de oameni complet neinformate, sau mai precis dezinformate, sunt scoase în stradă. Diferite mașinațiuni politice sau parlamentare sunt inițiate spre a împiedica îndeplinirea programelor guvernamentale, bune sau rele, după cum se întâmplă să fie. Justiția intervine masiv. Se spune, împotriva corupților! Un fel de luptă surdă se desfășoară de fapt între justiție și politică. Mai nou, însă, conflicte vizibile au loc între procurori și judecători! Un întreg arsenal de încălcări reale, presupuse sau inventate, între atributele și domeniile de competență ale instituțiilor statului ajung în judecarea Curții Constituționale, care a devenit un fel de arbitru în probleme normale, dar și dincolo de normalitate. În spatele tuturor acestor încurcături și mișculații se simte răsuflarea grea a serviciilor secrete, care sunt și puternice și foarte multe și care, în plus, se mai calcă în picioare și între ele. O încercare apăsătoare de repudiere a structurilor alese și de înlocuire a lor cu unele numite este sesizabilă la tot pasul. Oricum, se vede de la o poștă că cineva acționează sistematic pentru a-și impune voința, recurgând la orice mijloc, inclusiv la ignorarea sau anularea indirectă a scrutinurilor electorale, când rezultatele nu-i convin.

Unde merge România? Senzația este că spre neant! Cine o conduce înspre acolo? Aceasta este întrebarea!
Logica, standardele capitaliste în care se află România ne spun clar și răspicat că o țară nu poate fi condusă decât de proprietarii ei. Ca în orice structură politică și economică din aproape orice orânduire socială, darămite în capitalism, unde proprietatea este sfântă! Răspunsul net este că România este condusă de capitalul străin. Deoarece acesta este proprietarul actual al României. Acesta deține majoritatea activelor, realizează peste jumătate din cifra de afaceri și, mult mai important, reprezintă jumătatea care înglobează toate punctele strategice și de decizie, în timp ce capitalul românesc constituie jumătatea care pune pingele în economie și deci, în politică.

Din motive pe care nu le face publice, capitalul străin nu vrea să recunoască deschis acest fapt și de aici încurcăturile! Probabil că nu se dorește a se învedera că România nu mai este o țară suverană, că a devenit o biată colonie la dispoziția străinilor și că, dacă s-ar recunoaște statutul ei de colonie, responsabilitățile ar trebui asumate de proprietar, în timp ce, lăsate în seama fostului proprietar devenit acum chiriaș, toate relele pământului pot fi puse în continuare în cârca românilor! Vai, vai de mama noastră!

Asta este situația în privința conducerii României. Trăim în capitalism, și în capitalism proprietarul decide. Iar proprietarul României este acum străin. Nu poate fi altfel, chiar dacă se dorește a se prezenta situația altfel! Din când în când, dar mereu mai ades, situația își arată adevărata față, oricât ar ascunde-o unii sau alții! De îndată ce proprietarului străin nu-i convine ceva, atunci inventează dușmani, rezultate ale alegerilor sunt ignorate, câștigători ai acestora sunt făcuți vinovați de te miri ce, structuri ale procuraturii, care și așa nu descoperă vreun străin corupt, ci numai români corupți, intervin spre a-i delegitima pe nefericiții victorioși, demonstranți apar ca la un semn în stradă etc. etc. Și toate cele asemenea sunt puse în mișcare atunci când salariile sunt într-un fel sau altul crescute, căci instrumentul principal de împilare a României de către stăpânul străin este salariul colonial, unul de multe ori mai mic decât în țările de origine ale respectivului capital străin la productivități ale muncii egale sau chiar superioare în subsidiarele din România.

Ilie ŞerbănescuPublicat Marţi, 23 mai 2017
6358
 | 48
 | 53
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Georgeta Nedelcu
0
Rostul vieţii e să te bucuri că trăieşti (Marin Preda) Care-i rostul vieţii mele? Am ajuns azi, plini de ură şi suntem foarte săraci La timona ţării noastre, n-avem cel mai bun cârmaci. Cei ce ne conduc azi, ţara, sufletul ni l-au ucis, Ne-au furat identitatea, nu mai avem nici un vis. Nu ne-aude nimeni plânsul, suntem săraci şi bolnavi Pentru cei ce ne conduc, noi suntem doar nişte sclavi. Vreau să dăm mână cu mână şi să dăm afară hoţii, Să fim unul lângă altul şi să ne unim cu toţii. Să stârpim răufăcătorii, cei ce ne iau biruri grele, Vreau să ştiu cât mai degrabă, care-i rostul vieţii mele? Nu mai suport umilinţa, vreau să trăiesc şi eu bine, Vreau măcar un an de zile, să fie şi ei ca mine, Să vadă cât e de greu să nu ai bani pentru pâine Şi să te gândeşti cu groază, iar la ziua care vine. Georgeta Nedelcu – Craiova
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Traila
+5
Practic, de Romania s-a ales praful. O mare parte a populatiei a emigrat datorita distrugerii programata a industriei si agriculturii. Programul de distrugere si asasinare a conducatorului, Ceausescu, care urmarea s-o transforme intr-o tara dezvoltata industrial, a fost pus la punct incepand din anul 1980 cand mafia financiara internationala a declarat Romania in incetare de plati externe desi avea cea mai mica datorie externa din zona geografica si resurse bogate care sa sustina dezvoltarea. Populatia a fost manipulata si dezimformata si s-a ajuns la drama pe care o traim in prezent, de care vorbeste autorul articolului. Programul din decembrie 1989 prevedea un razboi civil cu 60 de mii de morti si dezmembrarea tarii, asa cum au facut cu Iugoslavia. Din fericire pentru noi organele serviciilor secrete au stiut planul si l-au dejucat. A continuat insa dezastrul economic prin distrugerea intregei industrii, mai rau decat am fi avut un razboi pe teritoriul tarii. Pentru a ne reveni cat de cat ne trebuie patrioti la conducerea tarii, patrioti si nu spioni si agenti ai intereselor straine. Sa speram ca vor aparea pentr a incerca o redresare si a da speranta romanilor.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
nicu cohen @ Traila
+4
Deasupra Ardealului dau cu chemical trails in fiecare zi . Nu numai de Romania s-a ales praful ci si de poporul roman . Incepe holocaustul romanilor .
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
atenianul
+7
şi o maimuţă poate conduce avionul dar nu garantez rezulatul. nu suntem o colonie( că am fi similarul unei amante care are un sponsor-citat băsescu cu licuriciul) , nu suntem o prostituată fiindcă pe aceasta o plăteşti, suntem a tuturor şi a nimănui, proasta satului. de aceea nu se găseşte stăpânul şi nimeni nu răspunde , fiindcă toţi ne abuzează.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Dl. Profesor are in mare masura dreptate cu toate ca a ramas ostatic gandirii comuniste. Tara a fost vanduta ar, dar se impune o specificare, respectiv multi dintre acestia sunt legendati ai Securitatii inca dinainte de 1989, iar restul sunt miliardari rosii de diverse cetatenii, nationalitatile lor fiind incerte. Cu mult inainte de preluarea puterii de catre marxisti in aproape jumatate din Terra, marxistii preluasera controlul capitalurilor universale. Executau practic ceea ce sustineau teoretic, faptul ca cine controleaza capitalul controleaza Lumea. Numai niste idioti ajunsi intamplator sa descopere acest adevar nu ar fi fost tentati sa treaca la controlul capitalului pentru a comuniza omenirea. Mai ales ca "lupta de clasa" solicita fonduri imense. Revenind la Dl Profesor, nici cand puterea era in mainile comunistilor romanii nu erau proprietari, capitalismul de stat tinandu-i in cea mai crunta exploatare, iar resursele erau instrainate proportional pentru mentinerea Lagarului in stare de moarte clinica economico-financiara.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
QX
+19
Mai plastic situatia se prezinta astfel: Romania e ca o stana la care proprietarii oilor isi pun baci si ciobani (recte politicienii din partidele de la guvernare si demnitatile alese), ciobano-bacii care-s oamenii (vandutii) comerciantilor (multi-strainilor) - geambasi pusi pe capatuiala (liberalo-capitalista), mai mult ciobanii si baci is intr-o cardasie nefireasca si cu dulaii bine hraniti (serviciile, mai pe romaneste) dedati la cascaval moca si permanenta carne proaspata - in sange. Dezastrul real e facut de ciobano-baci care is cu ochii (si fapta) la castigul primit de la strainii - cu care speculeaza stana, cat si in combinatia cu dulaii (de care le este frica si de pe urma pagubelor facute de acestia in stana trag alte foloase). Iar Miorita ramane etern romaneasca.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Papa Pius.... @ QX
+1
Cum cine ????
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Stefan
-6
Cuvântul bănuibil nu este în dicționar. Iată câteva sugestii: băubil tânguibil bănuială bănuicios bănuielnic bănuitor bănuțel bănuit atribuibil basculabil bănuire nuisibil nuizibil înlocuibil locuibil nelocuibil
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Nicolae Cristache
-20
Ilie, să simplificăm: proprietarul conduce țara. Important este a găsi proprietarul bun. Avem de ales în alternativa: Hans - John și Becali & Co. Alege!
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Gheo
+18
Are mare dreptate I.S. dar , din pacate noi nu suntem nici polonezi , nici sarbi , nici unguri ; avem pacatele noastre , daca ne da careva 30 de arginti si ne e putin mai bine , nu ne mai intereseaza de cel de langa noi . Dar , cel mai important , pt mine , este lipsa unei justitii ferme si corecte , neinfluentate ( vezi intalnirea Toader - Klemm ) , care este cheia oricarei societati demne !
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Dude_u
+25
"Cine conduce România?" Kazhari precum G. Soros si alti nasosi ca el!
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Giusi @ Dude_u
+6
Cine s-o conduca? Mafiotii reatradati balcanico-orientali, care se cred ca a r fi peste kazhari...
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
nicu cohen
+18
Corporatia ROMANIA ..LEGEA Nr. 28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de catre Romania a Acordului (Statutului) privind Corporatia Financiara Internationala (C.F.I.) " -28-1991-1935.aspx Care aveati cunostiinta de acest instrument legal prin care tara noastra Romania a fost desfiintata , corporatizata ,impartita pe Actiuni - Shares si predata corporatiei BIRD ,Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare - (International Bank for Reconstruction and Development ) Corporatia ROMANIA Societate pe Actiuni este proprietatea ROMEI - Vaticanului . Romanii [valahii ] sint sclavizati corporal de la nastere prin CNP si apoi prin BOTEZ - se boteaza ROBUL lui DUMNEZEU - sclavul impatului roman ,domine dei , filli dei - papa de la ROMA
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 21 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 56 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 8 minute