Cristian Diaconescu demisionează din PMP

Candidatul PMP la prezidențiale Cristian Diaconescu va demisiona din partid, cu o zi înainte de întrunirea formațiunii în care urma să se discute despre înlocuirea lui cu Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni.

Diaconescu va susține o conferinţă de presă luni la ora 14:00, în care ar urma să facă anunțul.

Cristian Diaconescu a declarat, luni, într-un interviu acordat RFI România, în urma unei întrebări despre presupusa lentoare a strângerii de semnături pentru candidatura sa la prezidenţiale din partea PMP, că își va strânge singur „semnăturile”. În acelaşi timp, un comunicat de presă din partea CR România anunţă că Diaconescu va susține o conferință de presă în care își va motiva intenția de a demisiona din PMP și va explica decizia de a candida la alegerile prezidențiale ca independent.

Diaconescu anunța de vinerea trecută, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că îşi va duce „candidatura până la sfârşit”, indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Chestionată anterior, într-un interviu la B1 TV, dacă rămâne valabilă candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidențiale din partea PMP, Udrea a afirmat: „Tehnic este posibil să fie schimbat, legal. Sunt foarte atentă ca soluția pe care partidul o acceptă să fie și cea mai bună. Eu am propus Cristian Diaconescu, acum suntem în proces de strângere de semnături. Dar nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid. Noi va trebui să fim mult mai activi, mai prezenți. De când s-a stabilit candidatul la ACL nu mai avem decât Ponta și Iohannis. Evident că avem nevoie de o vizibilitate mai mare pentru candidatul nostru, în așa fel încât să contăm în această bătălie politică”.

Diaconescu a fost anunțat candidat al PMP la prezidențiale chiar de Elena Udrea, în ziua în care s-a ales șefă a acestui partid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.