Cum a încercat Piedone să scape de gratii

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a cerut judecătorului de la Tribunalul București să nu fie arestat preventiv în dosarul incendiului de la Colectiv, invocând faptul că nu suportă detenția, deoarece suferă de mai multe afecțiuni cardiace.

Informația apare în motivarea deciziei din 7 noiembrie prin care Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a lui Piedone pentru 30 de zile, în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, motivare consultată de Agerpres.

Astfel, în timpul procesului desfășurat sâmbătă, avocatul lui Piedone, Adelin David, a cerut judecătorului de la tribunal ca fostul primar să nu fie arestat preventiv, aducând ca motive faptul că acesta „se bucură de o bună reputație socială și profesională”, are 50 de ani și „suferă de mai multe afecțiuni cardiace”, astfel cum rezultă din mai multe acte medicale depuse la dosar.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a respins însă motivul invocat de avocat, magistratul arătând că Administrația Națională a Penitenciarelor și Ministerul de Interne pot asigura asistență medicală în arest, iar, din documentele depuse la dosar, nu rezultă existența unei expertize care să demonstreze că Piedone nu poate suporta detenția.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual în dosarul tragediei de la clubul Colectiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.