×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:35
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Dacă Dragnea n-ar exista, proprietarul străin al țării l-ar inventa
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Iată, sumar, cum s-au derulat lucrurile la suprafață: un partid, PSD, ce se dă de stânga, a câștigat detașat alegerile și, împreună cu un partid mai mic, a alcătuit majoritatea parlamentară și a format Guvernul. Toată cealaltă parte a eșicherului politic, precum și președintele țării și – important – întreaga panoplie a instituțiilor de forță, în frunte cu serviciile secrete și procuratura, dar și propaganda neobosită a acestora, au pus la index partidul cu pricina, stigmatizându-l cu toate anatemele la modă ale perioadei. Și, pe toate căile, au încercat să-l scoată din joc și, bineînțeles, să-i pună bețe în roate guvernării. În scurt timp, au părut să obțină o victorie clară. PSD s-a frânt la vârf. Președintele partidului i-a retras sprijinul politic tocmai premierului pe care chiar el îl unsese, acuzându-l că s-a dat cu „sistemul“. Deznodământul a ajuns la votul unei moțiuni de cenzură. La mustață, Dragnea a câștigat! Mustața câștigătoare a dlui Dragnea ar putea avea semnificația, evident tot la suprafața lucrurilor, a unei reușite în păstrarea coeziunii partidului.

Totuși, după ce „sistemul“ reușise să împingă PSD până în punctul de a-și revoca printr-o moțiune de cenzură propriul guvern, rămâne bulversant că tocmai atunci când părea să obțină și înfrângerea, și chiar dezmembrarea PSD pe mâna exact a acestuia, a făcut o manevră de neînțeles, lăsând PSD-ul nu numai în viață, dar și pe Dragnea cu bateriile încărcate! Să fim serioși, cu coeziunea partidului și altele asemenea! Dacă Grindeanu, după cum a lăsat PSD-ul să se înțeleagă, s-a dat cu „sistemul“ sau chiar izvora de la acesta, atunci, mai sunt cel puțin alți 20 pe la PSD în aceeași situație! 20 care au primit, în ultimul moment, indicația (sau ordinul) nu să-l abandoneze, ci să nu-l abandoneze pe Dragnea!

Dacă dăm vălul jos, stranietățile dispar!

Prin strămoșii săi sau chiar prin el însuși, dar ceva mai de mult, PSD o fi deținut puterea în România, însă acum n-o mai deține! Puterea este deținută de proprietar în orice rânduială economico-socială și oricum, în capitalism. Proprietarul din economie este decidentul din economie și, prin incidență, din politică. Or, proprietarul actual al economiei din România, deținător al controlului tuturor sectoarelor și pârghiilor strategice, este străin. Nimeni, nici măcar mult hulitul PSD nu pune în discuție acest lucru.

Este o realitate! Din motive nedeclarate oficial, dar bănuibile, proprietarul străin al României nu recunoaște însă că este decidentul în economie și în politică în România. Evident, dacă ar recunoaște, ar trebui să admită că România nu mai este o țară suverană, dar, mai rău, ar trebui să-și asume ca proprietar și decident o serie de responsabilități și răspunderi, pe care îi este cu mult mai convenabil să le lase în cârca românilor, ce pot fi făcuți astfel vinovați de orice, de toate relele pământului. Iar, dintre români, PSD, mai ales cu Dragnea în frunte, este calul de bătaie cel mai minunat, vinovatul de serviciu, oricând și la orice! Românii de rând nu prea înțeleg, ba chiar deloc, cum stă de fapt treaba: că nu PSD deține puterea, chiar de câștigă alegerile, că aceasta aparține proprietarului străin.

Și votează de zor PSD, crezând că, bun sau rău, PSD ar și putea face ceva. Dragnea și PSD știu că nu prea pot face mare lucru! Căci nu dețin puterea și nici n-o vor deține! Dar se agită perfect! Creează o efervescență înălțătoare! „Sistemul“, care a ales să ajute la îndeplinirea deciziilor proprietarului, are nevoie de Dragnea, ca de apă! Cu Dragnea, are „adversari“! Președintele Iohannis se poate făli că se luptă vajnic, și anume cu gașca lui Dragnea! Dna Kovesi că înfruntă neobosit corupții, și anume corupții lui Dragnea! Alde Coldea și succesorii, că păzesc țara de inamici, și anume de Dragnea și ai lui! Dacă îl înlătură pe Dragnea, proprietarul străin al țării trebuie ori să declare România colonie, și să-și asume costisitoare responsabilități de proprietar, ori să inventeze un alt Dragnea. Dar, de ce s-o facă, atât timp cât acesta există și nu numai că acceptă cu stoicism funcția de vinovat de serviciu, dar nici nu pune în discuție în vreun fel rânduielile actuale, care stabilesc că străinul, nu din poveste, ci acela din acte negru pe alb, este proprietarul țării!

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 26 iunie 2017
21720
 | 54
 | 53
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hanibal
+2
Ehei, stimate domn, realitatea bate fictiunea, un Dragnea e greu de imaginat de mintea umana.
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
0
EXCELENT ARTICOL DOMNULE MINISTRU !!!!!!CE NU SE INTELEGE CA ESTE FA DRAGNEA EXTREM DE APROAPE DE O CONDAMNARE CU EXECUTARE PRESEDINTELE I A LASAT SA SI RUPA GATUL ,,,GUVERNUL V A FI FACUT DE DRAGNEA MILIONARU BUGETAR SI SCUZATIMA DACA O LISTA ANUME E ADEVARATA SI 90%DIN MINISTRI SUNT ACEIASI INSEAMNA CA VALCOV I A REEVALUAT CUM IL REEVALUA TOT TIMPUL PE OPREA IZMENARU INN INTERES NATIONAL BASE MATRAFOX SI ASTA DR IN IZMEONOLOGIE PLAGIATOR SOPARLA SRI POATE SAU A UNOR PUTERI STRAINE CINE STIE NUMAI SRI STIE ASA CA DOMNULE MINISTRU DACA I VEZI FATA CU SCUZELE DE RIIGOARE ACESTUI INDIVID DE TUDOSE O PAPUSA ITI CAM DAI SEAMA DE MULTE SI NU INTELEG DE CE NU AVETI POSTUL DE MINISTRU AL ECONOMIEI DOMNULE MINISTRU SAU NU LE PLAC OAMENII DESTEPTI DECAT OBEDIENTI DAR SANGE MULT V A CURGE LA PSD CAND FA DRAGNEA V A POPOSI LA JILAVA !!!!!VA DORESTE SANATATE DOMNULE MINISRU UN CET INCA RO DEMN SI CURAJOS PENSIONAR CARE EFECTIV NU MAI POATE RESPIRA AERUL INFECT DE POLITICA AL FRUMOASEI MELE TARI CU RESPECT SOBOLANU !!!!!!
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Vnicolae
0
Mărirea salariilor, a lui Dragnea, crește inflația lui Isărescu, ca poporul să se prostescu!
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
-3
Eiiii....si totusi : PSD-ul a marit salariile in ciuda firmelor straine ( au fost crescute la stat dar deja se aliniaza si acestea) si pensiile (in ciuda PPE-ului); ANAF-ul nu mai este atat de indulgent cu strainii desi este adevarat ca masura impozitarii dupa cifra de afaceri nu a fost inca implementata; cresterea economica de peste 5% (in perioada Basescu era de 1% ...a ti uitat ?) astfel incat in 3 ani ajungem din urma Cehia la PIB in cifra absoluta - nu cred ca vrea capitalul strain asta etc. etc.
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Valahu @ Nicu Olahus
+2
N-are nici o importanta cum arata noul premier bre nea Serbanescu ! El are o singura treaba : sa se sinucida politic creind FONDUL DE INVESTITII si facand-ul functional . Apoi va disparea. Nu-i rau , ha ?
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Nebuneala Comunista.
-7
Chiar daca a luat milioane de € spaga pentru diferite tradari si vinzari de tara, Dragnea e total nevinovat.E vinovat CAPITALUL STRAIN PENTRU CA A DAT, A CORUPT SARMANUL COMUNIST. Pina la urma daca nu era Dragnea gaseau pe altul sa primeasca milioanele de € DAR SI IN ACEST CAZ TOT CAPITALUL STRAIN E DE VINA PENTRU CA A DAT BANUL.In acest caz, dle Serbanescu, la dvs. nevoia de rusine (ca sa nu spun altceva) e mare domnule.Ma sunteti si profesor.Cu o asemenea conceptie de inspiratie pur marxista sun sigur ca ati participat si dvs. la dezastru.
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
hagi tudose
+2
CU STÂNGA NICI CRUCE NU POȚI SĂ-ȚI FACI, D-APĂI SĂ GUVERNEZI O ȚARĂ.
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Janukovici
-4
Dragii mei cofetari. Degeaba puneti frisca pe rahat. FSN-PSD. Ca o fi , si o pati...Cu pedeleu. Pai? Dac'o zis Baselu? Facem din stanga. Dreapta... Avem ce meritam. Ce e bine. Creste punctul de pensie. Maine. Salut!
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Dacă Dragnea n-ar exista
+4
MARELE NECAZ E CA EXISTA ACEASTA NENOROCIRE A ROMANILOR
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Lili de la Sibiu
+2
Singura solutie, inc-o lovilutie ???
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
ILeo
+8
Daca Dragnea s e joaca cu jucariile si chiar nu vor indrepta nimic-pt.ca nu s e mai poate cu estorcarea Ro de profituri, resurse etc. vor plati si el si PSD ,intr-o zi.
Publicat Marţi, 27 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 15 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 24 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 22 ore şi 52 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 4 ore şi 53 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 55 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 32 minute