Denunțul lui Udrea la adresa lui Coldea, clasat

Denunțul formulat de Elena Udrea la adresa generalului SRI Florian Coldea a fost clasat, după ce în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de deputată, însă din acestea nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate, a transmis DNA la solicitarea Agerpres.

”În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunțătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate. În continuare, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor sesizate prin denunț și disjungerea urmăririi penale și trimiterea dosarului la Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, din cauza calității de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate”, se arată în răspunsul DNA.

DNA spune că, în motivarea soluției, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzațiile formulate sunt generice, iar din denunț nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracțiune.

”La data de 12 martie, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluția clasării dosarului. La baza motivării soluției, procurorii militari au reținut caracterul general, subiectiv și conjunctural al acuzațiilor formulate de către denunțătoare cu privire la existența unor infracțiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situației juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoștință de la persoane care nu i-au confirmat afirmațiile”, mai spune DNA.

La scurt timp după ce procurorii au început urmărirea penală a sa în dosarul Microsoft, Elena Udrea a depus la DNA un denunț împotriva generalului SRI Florian Coldea. Udrea susținea într-un interviu pentru HotNews că generalul i-ar fi solicitat lui Dorin Cocoș să dea 500.000 de euro pentru televiziunea lui Sebastian Ghiță.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.