DNA refuză să dea curs solicitărilor noastre legitime și legale

Stimata Redactie,

Am luat la cunostinta, din media, de declaratiile facute de Procurorul Sef DNA referitor la “Infracțiunile comise și care includ fonduri UE sunt acum în vizorul nostru și sunt o chestiune prioritară pentru DNA. Numărul anchetelor care privesc aceste cazuri a crescut […] Lucrez pentru țara mea”.

„Am avut situaţii de corupţie în DNA […]. Profesionalismul și corectitudinea este cea mai eficace armă a noastra”.

„…”Potrivit noului cod de procedură penală, suntem obligaţi încă din cursul anchetei să furnizăm copii după dosar tuturor persoanelor implicate.”

In vederea informarii corecte a publicului referitor la actiunile DNA, atit in cazul fraudarii fondurilor UE (de catre Romanian Soft Company, Medist, Asesoft, Teamnet si altii), cit si al Dosarului Microsoft – Siemens – EADS si altele, va rugam sa luati la cunostinta urmatoarele documente si fapte, si sa actionati in conformitate cu interesul profesional si principiile dumneavoastra.

Va stam la dispozitie, functie de interesul dumneavoastra, pentru informatii si alte documente legal constituite, atit pe site-ul nostru www.coruptia.ro, email dragosriscanu@yahoo.com, cit si mobil 0744.66.55.22

Pe scurt, fapte sunt :

Incepind din anul 2004 pina in prezent, Omnis a informat toate autoritatile competente nationale, UE si SUA, referitor la infractiuni care includ fonduri UE, coruptie, plagiat, crima organizata si alte infractiuni deosebit de grave comise de infractori foarte periculosi, printre care si Microsoft.

Omnis este parte civila si vatamata dovedita in Dosarul 85/P/2011, a Microsoft si a Romanian Soft Company-Medist, si posibil al altor entitati (SRI, MAI, ORDA, Asesoft, Teamnet etc.), pe care le vom cunoaste cu siguranta cind vom putea studia dosarul, in conformitate cu prevederile legale (NCPP art. 94) si dupa ce DNA va finaliza anchetele incepute in anul 2005.

24 Ianuarie 2012 – OLAF a decis sa investigheze fraudele mentionate in limitele competentelor pe care le are si a solicitat DNA sa investigheze in cadrul competentelor ce ii revin, mai multe infractiuni.

24 August 2014 – OLAF a ajuns la concluzia ca cele mai multe dintre ilegalitatile raportate de Omnis se confirma.

24 August 2014 – OLAF a solicitat DNA sa investigheze cu celeritate, avind in vedere ca fraudele au fost comise incepind din anul 2002 pina in prezent, si sa comunice rezultatul cercetarilor pina cel tirziu 24 August 2015.

Omnis si avocatii sai alesi au facut mai multe cereri in ultimii ani pentru a putea studia Dosarul 85/P/2011, in conformitate cu legile pe care Doamna Procuror Sef DNA le invoca si afirma ca le respecta, si pentru a putea colabora cu procurorii DNA in vederea aflarii adevarului.

DNA refuza sa dea curs solicitarilor noastre legitime si legale si sa ne informeze referitor la concluziile pe care avea obligatia sa le prezinte OLAF cel tirziu pe 24 August 2015, dupa un deceniu de tergiversari, raportari neadevarate si mai multe afirmatii deliberat false, dupa cum puteti constata din studiul documentelor atasate.

Consideram ca este de interes public modul in care DNA a investigat si continua sa investigheze si sa raporteze OLAF referitor la rezultatele cercetarilor si efectele si prejudiciile constatate a fi produse in peste un deceniu de frauda si coruptie.

Facem apel la Dumneavoastra, in vederea informarii corecte a publicului si in interesul contribuabililor, sa va asigurati ca DNA informeaza corect si transparent referitor la modul in care banii publici si fondurile UE sunt fraudate incepind din 2002 in acest caz, si rolul pe care DNA l-a avut si continua sa il joace in aceste investigatii, care dureaza, in deplin secret, de mai bine de un deceniu.

Cu stima,

Dragos Riscanu

Scrisoare OLAF – OMNIS 24 Ianuarie 2012. 4
Solicitare OMNIS – OLAF 14.10.2014. 7
Raspuns OLAF – OMNIS 06.11.2014. 9
Recomandari OLAF – DNA (Kovesi), 25.08.2014. 12
Raport OLAF OF/2010/0068, Anexa 2. 15
Raport OLAF OF/2010/0068, Anexa 29, pag. 8-9. 19
Referinte RSC – Teamnet – Parteneri Gold Microsoft 21
Scrisoare Omnis dna sa ne spuna ce a facut 23

Scrisoare OLAF – OMNIS 24 Ianuarie 2012

Stimate Domnule GHENEA,

Vă mulţumim pentru comunicările dvs. succesive, începând cu data de 23.12.2009, în care aţi furnizat OLAF informaţii referitoare la posibila utilizare nejustificată a fondurilor UE de către Romanian Soft Company, comportamentul anticoncurenţial al MICROSOFT şi corupţia funcţionarilor români.

OLAF a analizat informaţiile pentru a stabili dacă acest caz se înscrie în cadrul său de competenţă şi dacă informaţiile sunt suficiente pentru a deschide o anchetă sau un caz de coordonare.

Prin prezenta, vă informăm că OLAF şi-a finalizat procesul de evaluare. Pe baza constatărilor, Directorul General OLAF a decis, la data de 24 Ianuarie 2012, să deschidă un caz de coordonare. Scopul cazului de coordonare este acela de a înlesni colectarea şi schimbul de informaţii între autorităţile române şi departamentele Comunitare implicate (OLAF, Direcţia Generală Concurenţă, Direcţia Generală Piaţă Internă), precum şi urmărirea îndeaproape a diverselor proceduri în desfăşurare.

OLAF
Thor 09.03.2012 Nr 6524
European Anti-Fraud Office
Directorate A Investigation
Unit A.4 External Aid
The Head of Unit

To Mr. Serban GHENEA
General Manager
OMNIS GROUP
7 Amiral Constantin Balescu
Bucharest RO 011953
ROMANIA

Brussels,
KV/ng(S)(2012)6327

Subject: Decision to open a Coordination Case.
OF No OF/2010/0068 (Please include this number in all correspondence)
Title OMNIS GROUP

Dear Mr. GHENEA,

Thank you for your consecutive communications starting on 23 December 2009 in which you provided OLAF with information related to possible misapplication of EU funds by Romanian Soft Company, anti competitive behavior of MICROSOFT and corruption of Romanian officials.
OLAF has analyzed the information with a view to establishing whether it falls within its competence and whether the information is sufficient to open an investigation or coordination case.
This is to inform you that OLAF has completed its selection process. Based on the findings the Director-General of OLAF has decided on 24 January 2012 to open a coordination case. The aim of the coordination case is to facilitate the collection and exchange of information between the Romanian authorities and the Community departments involved (OLAF, DG Competition and DG Market) as well as the follow-up of the different proceedings.

Your attention is drawn to the privacy statement below.

Yours sincerely,
Vasil.Kirov

Solicitare OMNIS – OLAF 14.10.2014

EUROPEAN COMMISSION

Ms. Petra KNEUER – OLAF Director Investigations I
Mr. Giovanni KESSLER – OLAF Director General
Mr. Vasil KIROV – OLAF Head of Unit A.4

Ref. cases OF/2005/0417, OF/2010/0068, OF/2012/0648
OG 218 / 14.10.2014

Dear Ms. KNEUER,

Omnis has been informed by OLAF that it is considered informant legal person in the case OF/2010/0068, and that it will receive a copy of the final conclusions and report that OLAF, in association with other EU bodies, will eventually reach.

Omnis and ourselves do continue to sustain incalculable losses due to the fact that we abided by the law and early informed the EU authorities of very serious crimes committed against its policies, interests and finances by Microsoft and its criminal associates which, due to the protection that they have been receiving, did aggravate in the last decade to the current situation, publicly known as the “Mani Pulite Romania”[1].

Could you please let us know what is the maximum period of time that OLAF needs in order to finalize investigations started in 2005 into flagrant and proven cases of embezzlement of the EU funds, structural high level corruption and abuse of dominant position perseveringly practiced by Microsoft in association with other criminal entities, in order to exterminate legal competition on the worldwide SaaS EAS/ERP Cloud markets.

Yours sincerely,

Dragos RISCANU

COMISIA EUROPEANĂ

Dna. Petra KNEUER – Director investigații I OLAF
Dl. Giovanni KESSLER – Director general OLAF
Dl. Vasil KIROV – Șeful unității A.4 OLAF

Ref. Caz OF/2005/0417, OF/2010/0068, OF/2012/0648

OG 218/ 14.10.2014

Stimată doamnă KNEUER,

Omnis a fost informată de către OLAF că este considerată persoană juridică informatoare în cazul OF/2010/0068, și că va primi o copie a concluziilor finale și raportul pe care OLAF, în colaborare cu ale organisme UE, le va obține în cele din urmă.

Omnis și noi înșine continuăm să suferim pierderi incalculabile din faptul că am acționat legal și am informat de îndată autoritățile UE cu privire la infracțiunile foarte serioase comise împotriva politicilor, a intereselor și a finanțelor sale de către Microsoft și asociații săi culpabili care, datorită protecției pe care aceștia o primesc, s-au agravat în ultima decadă din cauza situației actuale, cunoscută în mod public ca «Mani Pulite Romania»[2].

Ați putea, vă rugăm, să ne informați care este perioada maximă de timp de care OLAF are nevoie pentru finalizarea investigațiilor începute în 2005 în cazuri flagrante și dovedite de delapidare de fonduri UE, corupție în structură la nivel înalt și abuz de poziție dominantă în mod persistent practicate de Microsoft în colaborare cu alte entități culpabile, pentru eliminarea competiției legale pe piețele mondiale SaaS EAS/ERP Cloud.

Cu stimă,
Dragos RISCANU

Raspuns OLAF – OMNIS 06.11.2014

Oficiul European de Luptă Antifraudă
Direcția A Investigație I
Unitatea A.4 Ajutor Extern
Șeful Unității

Dl. RISCANU Dragos
Director al
OMNIS GROUP
Str. Amiral Constantin Balescu, nr. 7
București, RO 011953
ROMÂNIA
Fax: +40 21 211 69 70

DD/ra
OLAF.A.4(S)(2014)29519
Bruxelles

Subiect: Notificare de încheiere a investigației

OF nr. OF/2010/0068/A4 (vă rugăm să menționați acest număr în corespondența dvs.)

Stimate domnule RISCANU,

Prin prezenta vă informăm că OLAF a încheiat investigația privind neregularitățile și frauda depistate în legătură cu implementarea Contractului de Finanțare Nerambursabilă RO 0007.02.02.01.2195 – «Dezvoltarea și marketingul programului de calculator HIS (Sistem Informațional pentru Spitale) de Management Medical (spitale, policlinici, laborator, etc.), dezvoltarea și vânzarea a trei noi programe de calculator» semnat în 21 noiembrie 2002.
Pe baza descoperirilor acestei investigații, OLAF a decis încheierea investigațiilor cu Recomandări către:
– Autoritățile române competente (Direcția Națională Anticorupție)
– Direcția Generală de Extindere a Comisiei Europene.
Prin urmare, OLAF a transmis Raportul Final, întocmit pe baza acestei investigații, acestor destinatari pentru a lua acțiune.

Vă atragem atenția asupra declarației de mai jos privind confidențialitatea.

Cu stimă,
Vasil KIROV

OLAF
Thor 06 Nov 2014
30917
Directorate A Investigation I
Unit A.4 External Aid
Head of Unit
Mr RISCANU Dragos
Director of
OMNIS GROUP
7 Amiral Constantin Balescu
Bucharest, RO 011953
ROMANIA
Fax: +40 21 211 69 70

DD/ra

OLAF.A.4(S)(2014)29519
Brussels,
Subject: Notification of closure of investigation
OF No OF/2010/0068/A4 (Please include this number in all correspondence)

Dear Mr RISCANU,

This is to inform you that OLAF has completed its investigation regarding irregularities and fraud detected in relation to the implementation of the Grant Contract RO 0007.02.02.01.2195 – „Developing and Marketing of HIS software (Hospital Informational System) of Medical management (hospital, polyclinic, laboratory etc.), development and selling of three new softwares” signed on 21 November 2002.

Based on the findings of this investigation, OLAF decided to close this investigation with Recommendations to:
· The Romanian competent authorities (The National Anticorruption Directorate).
· The Directorate General Enlargement of the European Commission.

Therefore, OLAF has transmitted the Final Report drawn up following this investigation to those recipients for action.

Your attention is drawn to the privacy statement below.

Yours sincerely,
Vasil KIROV

Recomandari OLAF – DNA (Kovesi), 25.08.2014

OLAF
THOR 25.08.2014
23120

Mrs Laura Codruta Kovesi
Chief Prosecutor
National Anticorruption Directorate
Str. Stirbei Voda nr. 79-81,
Cod 010106, Bucharest
Romania
FAX: +40 21 312 51 44

Brussels
DESQUDA/ra,
OLAF.A.4(S)(2014)21733
Subject: Transmission of Recommendation and Final Report
OF No QF/2010/0068/A4 {Please Include this number in all correspondence)

Dear Mrs KOVESI,

This is to inform you that OLAF has completed its investigation regarding irregularities and potential criminaf offences detected in relation to the implementation of Grant Contract RO 0007.02.02.01.2195 – „Developing and Marketing of HIS software (Hospital Informational System) of Medical management (hospital, polyclinic, laboratory etc.), development and selling of three new softwares” signed on 21 November 2002 (EU funds granted: EUR 50 000).
Pursuant to Article 11 of Regulation (EU, Euratom) No 883/2013, I transmit to you a Recommendation for action to be taken following this Investigation together with the Final Report. OLAF investigation is related to the on-going Romanian criminal investigation 85/P/2011 directed by Mrs MORARU, Public Prosecutor at the Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Please be informed that OLAF Recommendations concerning this investigation are also being sent to the following EU Institution:
The Directorate General Enlargement (DG ELARG) of the European Commission.
I take this opportunity to thank you for your cooperation in this matter.

Your attention is drawn to the statement concerning the transfer of personal data below.

Yours sincerely,

Giovanni KESSLER

OLAF
Oficiul European Anti-Fraudă

Directorul General

D-nei Laura Codruta Kovesi
Procuror Sef
Directia Nationala Anticoruptie
Str. Stirbei Voda nr.79-81
Cod 010106, Bucuresti
Romania

Fax: +40 21 312 51 44

Brussels
DESQUDA/ra,
OLAF.A.4(S)(2014)21733

Subiect: Transmitere Recomandare si Raport Final
___________________________________________________________________________
Nr. OF: OF/2010/0068/A4 (Vă rugam sa includeti acest numar in toata corespondenta)
________________________________________________________________________________________________________________

Stimată D-nă Kovesi,

Vă informăm pe acestă cale că OLAF a finalizat ancheta sa privind neregulile şi posibilele infracţiuni penale constatate în legatură cu Contractul de Grant RO 0007.02.02.01.2195 – „Dezvoltare şi Marketing al programului HIS (Sistem Informatic pentru Spitale) pentru management Medical (spital, policlinică, laborator etc.), dezvoltarea şi vânzarea a trei aplicaţii software noi”, semnat la 21 Noiembrie 2002 (fonduri UE acordate: 50 000 EUR).

În temeiul Articolului 11 al Regulamentului (UE, Euratom) Nr.883/2013, vă transmit o Recomandare pentru acţiunile ce urmează a fi întreprinse ca urmare a acestei anchete, precum şi Raportul Final. Ancheta OLAF este legată de ancheta penală în curs din România 85/P/2011, condusă de D-na MORARU, Procuror Public la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Vă informăm că Recomandările OLAF privind această investigaţie sunt trimise, de asemenea, la următoarea instituţie UE: Direcţia Generală pentru Extindere (DG ELARG) a Comisiei Europene.

Cu această ocazie, doresc să vă mulţumesc pentru cooperarea pe acest subiect.
Vă rugăm să acordaţi atenţie declaraţiei privind transferul datelor cu caracter personal de mai jos.
Cu stimă,
Giovanni KESSLER

Raport OLAF OF/2010/0068, Anexa 2

ANNEX 2
THOR(2014)21661 – 06/08/2014
Microsoft

European Commission 31 January 2014
OLAF
Unit A.4 – Investigations & Operations I – External aid
Rue Joseph II, 30
B-1049 Brussels (Belgium)

For the attention of Mr. Damien Desquiens

Re; OF/2010/0068 – Omnis Group ,

Dear Mr. Desquiens,

I refer to our earlier correspondence and telephone conversations regarding OLAF’s above-mentioned investigation into the alleged misapplication of certain EU funds,
Please find below our response to the questions that you raised with us, including the questions put to my colleague Peter Fifka on 5 November 2013.
For ease of reference, I am restating those questions below together with our response:

l. Possible legal, commercial or professional relations existing between Romanian Soft Company („RSC) and MICROSOFT from 2000 to 2005 (and even later on If relevant for the facts concerned)

To the best of our knowledge, no such relations existed between Romanian Soft Company SRI („RSC) and Microsoft.

2. Possible transmission of information or document from MICROSOFT to RSC during the same period (in particular in terms of source code or any other information related to MICROSOFT software NAVISION 3.60);

To the best of our knowledge, no such transmission occurred.

3. Possibility offered by MICROSOFT for RSC or other entities to download from internet source codes for free corresponding to NA VISION 3.60.

Navision 3.60 is one version of original enterprise resource planning („ERP”) software that was developed by Navision A/S, a Danish company which Microsoft acquired in July 2002.
Navision 3.60 consists of two main parts: (1) the platform software and (2) a sample application. The platform software provides some core functionality on top of which applications can be designed to perform specific tasks for users. Navision 3.60 licensees can use and customize the sample application that is part of Navision 3.60 in order to buiid their own applications, thus avoiding the need to develop applications from scratch. It should be noted that even without any such customization, the sample application is an operational business management application that allows a customer to run a small business. The sample application is developed specifically for the Navision 3.60 platform and it provides functionality such as accounting, warehousing, and contacts management.
The platform software is made available only in object/binary code (machine-readable code) format. The sample application is made available in source code (human-readable code) format, to enable licensees to customize the application.

Based on our internal inquiry, to the best of our knowledge Navision 3.60 software was not made available as a free download.

4. Copyright registration data of NAVISION 3.60 with any relevant supporting document mentioning in particular the date of registration, the copyright registry concerned, the name and the general description of the product registered.

Microsoft does not have a copyright registration for Navision 3.60.

I hope that the above information answers your questions. Should you wish to inspect the source code of the Navision 3.60 sample application, I believe that we should be in a position to enable such an inspection (though we have not yet been able to confirm definitively whether it is still available).

Jean-Yves Art Assistant/General Counsel

Raport OLAF OF/2010/0068, Anexa 29, pag. 8-9

RSC in calitate de partener Microsoft foloseste tehnologii publice Microsoft, in mare parte bazate pe tehnologia .NET…
RSC in calitate de partener Microsoft achizitioneaza si foloseste tehnologiile Microsoft in scopul de a-si desfasura activitatile curente.

Referinte RSC – Teamnet – Parteneri Gold Microsoft

RSC
https://pinpoint.microsoft.com/ro-RO/Companies/4295555517
Gold Application Development
Gold Intelligent Systems
Suntem creatori de solutii software puternice, consacrati prin inovatie, calitate si flexibilitate. Dezvoltarea si implementarea de solutii informatice destinate sectorului de sanatate au fost extinse prin sisteme integrate de managementul afacerilor si servicii specializate de consultanta IT. Suntem o companie dinamica si proactiva, formata din specialisti cu o inalta calificare, cu experienta vasta in domeniu, preocupata constant de intelegerea exacta a nevoilor clientilor si depasirea asteptarilor acestora. Fiecare proiect reprezinta o tinta ambitioasa si in acelasi timp asumarea unui angajament de creare de valoare autentica pentru client. Ideile si entuziasmul oamenilor nostri sunt componente de baza in crearea de solutii inovative si sisteme integrate pentru sustinerea procesului decizional si obtinerea performantei in managementul complet al companiilor partenere. Capacitatea noastra de a livra servicii IT si solutii informatice care sa genereze valoare adaugata partenerilor se bazeaza pe competente precum: » experienta complexa in dezvoltarea de solutii software si servicii IT; » intelegerea necesitatilor reale ale afacerilor partenerilor precum si ale pietei IT, oferind solutii informatice eficiente; » expertiza acumulata in dezvoltarea de solutii informatice medicale, sisteme destinate industriei petroliere; » capacitatea de a identifica noi oportunitati si a crea proiecte cu finantare din fonduri structurale si de coeziune si de a implementa proiecte din cadrul programelor de cooperare transfrontaliera; » competentele tehnice ale specialistilor RSC; » parteneriate strategice cu companii nationale si internationale; » gandire inovativa in solutionarea cerintelor si luarea deciziilor; » orientare catre rezultate. Ca o consecinta naturala a dezvoltarii afacerii, am inceput sa valorificam expertiza RSC si pe piata internationala, replicand proiectele de succes din Romania in Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia si Slovacia. Impartasim cu clientii nostri un scop comun, acela de a intari fundatia solida a afacerii lor prin solutii informatice perfect adaptate nevoilor acestora, pentru succesul pe termen lung al fiecarui business. Parteneriatul cu ei reprezinta motorul cresterii si dezvoltarii de solutii care unifica oamenii, informatiile si procesele.

TeamNet
https://pinpoint.microsoft.com/ro-ro/companies/4295538727?id=searchResult

Gold Datacenter
Compania se axeaza pe dezvoltarea de software in special pentru sistemele bazate pe Windows. Cele mai importante arii pe care produsele noastre le acopera sunt: security, management, stock monitoring and control systems, web development. In viitorul apropiat, compania isi doreste sa investeasca in dezvoltarea de sisteme expert si produse artificial intelligence.

Ymens Teamnet
https://pinpoint.microsoft.com/ro-ro/companies/4299110465?id=searchResult
Gold Collaboration and Content
Gold Volume Licensing
Silver Cloud Platform
Silver Midmarket Solution Provider
Ymens este un furnizor complet de soluții din cloud, cu o expertiză extinsă și cunoștințe variate în furnizarea din cloud a unei game vaste de servicii de business integrate și complexe, atât la nivel național cât și internațional. Ymens este primul broker de cloud din România care oferă soluții dedicate de cloudsourcing organizațiilor private și publice. Ca parte a Teamnet Group – unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din România – Ymens este prezent pe piața locală din 2012 cu prima platformă românească de soluții de business din cloud, livrate în modelul Software ca Serviciu (SaaS). Prin oferta de cloudsourcing, Ymens pune la dispoziția companiilor oportunitatea de a accesa aplicații de business din cloud și de a beneficia, în același timp, de o suită completă de servicii de consultanță, suport, administrare și mentenanță, alături de servicii de infrastructură, securitate și Managed IT Services. Cu peste 10 aplicații cloud în platformă și o gamă variată de servicii, Ymens aduce pe piață, prin platforma cloud de tip SaaS, trei game diferite de soluții: suita de soluții CRM pentru managementul eficient al relațiilor cu clienții, suita de soluții ERP, dedicată planificării și optimizării resurselor și proceselor din companie și suita de productivitate, cu impact direct în creșterea rezultatelor din zona de colaborare și comunicare dintr-o organizație. Pentru a deveni un puternic centru de expertiză în tehnologie și soluții Microsoft, Ymens investește continuu în obținerea de noi certificări la cel mai înalt nivel. Ymens este la acest moment Microsoft Gold Collaboration and Content Competency Partner și Microsoft Gold Licensing Partner.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.