Donald Trump scoate pe gură o mare perlă ”nucleară”

Varianta folosirii armelor nucleare, inclusiv în Orientul Mijlociu și în Europa, nu trebuie exclusă. Este opinia lui Donad Trump exprimată la o întâlnire cu presa. Întrebat de ziariștii de la MSNBC dacă ar exclude în calitate de președinte al SUA folosirea armelor nucleare în Europa, Trump a spus: ”Nu voi exlude această opțiune”. Întrebat din nou, pentru clarificare, Trump revine și spune: ”Nu, nu cred că le voi folosi, dar… nu exclud”.

Ca și cum nu era suficient pentru a demonstra americanilor ce viziune asupra lumii are, în momentul în care i s-a sugerat de către ziariști că nimeni în lume nu vrea să audă un potențial președinte vorbind despre armele nucleare, Trump a spus: ”Și atunci de ce le mai facem?”.

Trump a transmis semnale foarte confuze pe această temă în timpul campaniei. Într-o lungă discuție telefonica cu jurnaliști de la The New York Times, el a spus că armele nucleare sunt ”cea mai mare problemă a lumii”, însa apoi, la CNN, a declarat că ”poate a venit vremea” să schimbe politica SUA care nu permite ca Japonia și Coreea de Sud să dețină arme nucleare. ”Ar fi mai bine dacă Japonia s-ar apăra singură în fața acestui maniac din Coreea de Nord, ar fi mai bine, sincer, dacă Coreea de Sud ar începe să se apere singură”, a spus Trump la CNN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.