Erdogan, despre atentatele din Paris

Atacurile recente din Paris, Ankara și din alte părți ale lumii demonstrează că lumea se confruntă cu o amenințare colectivă la adresa securității, iar liderii lumii reuniți în cadrul summitului G20 din Antalya, Turcia, vor trimite un mesaj puternic cu privire la lupta împotriva terorismului, a declarat duminică președintele turc Recep Erdogan, transmite Reuters.

Într-o conferință de presă comună cu președintele SUA Barack Obama, înaintea summitului G20, Erdogan a menționat că a vorbit cu omologul său american despre lupta împotriva Statului Islamic în Siria.

„Ne confruntăm cu un efort terorist colectiv. Aceste acțiuni teroriste nu sunt îndreptate doar împotriva poporului francez, ci împotriva umanității în ansamblul său”, a spus Erdogan.

Pe 10 octombrie, la Ankara, capitala Turciei, a avut loc un atentat terorist care s-a soldat cu peste 100 de morți. Organizația teroristă Statul Islamic a fost făcută responsabilă de acest atac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.