Gerea: Șeful RADET, în „sevraj financiar”

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, i-a cerut, vineri, demisia președintelui Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, după ce Dumitrașcu l-a atacat în cursul zilei, în contextul scandalului căldurii furnizate bucureștenilor.

„După ce a fost înțărcat domnul Dumitrașcu de la banul public, acum se pare că este într-un anumit sevraj financiar. Nu mai poate să-și continue activitatea într-un mod clar și limpede la RADET. Nu pot interpreta altfel motiv pentru care domnul Dumitrașcu a aflat abia astăzi că nu mai poate cheltui, că nu mai are buget și că poimâine trebuie să închidă furnizarea apei calde și a căldurii. Modul iresponsabil cu care domnia sa tratează problemele bucureștenilor mă face să îi solicit demisia, să rog Primăria Capitalei, Consiliul General să îi găsească un înlocuitor de urgență. Nu este posibil ca, în numele unui război personal, domnul Dumitrașcu să afecteze interesele, securitatea și sănătatea bucureștenilor”, a spus Gerea, într-o conferință de presă.

Ministrul a susținut că Electrocentrale București (ELCEN) va continua furnizarea agentului termic și va aduce apă caldă și căldură la poarta RADET.

„ELCEN va continua furnizarea agentului termic. Va aduce apă caldă și căldură la poarta RADET. Ministerul și Guvernul au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizării agentului termic în București și nu numai”, a spus Gerea.

Reacția ministrului a venit după ce Dumitraşcu l-a criticat dur, susţinând că ministrul Energiei „nu a avut legătură cu energia decât în calitate de consumator”, atunci când ”a aprins becul sau aragazul”.

„Nici nu are de unde să înţeleagă, că nu a avut legătură cu energia decât în calitate de consumator, probabil în viaţa dânsului a aprins ca noi toţi becul sau aragazul. Cred că altă tangenţă nu a avut cu energia. Uitaţi-vă la afirmaţiile trăsnite pe care le-a făcut de-a lungul timpului. (…) Spunea în primăvară că România nu are nicio centrală de acumulare prin pompaj. Fals. Sunt centrale cu acumulare prin pompaj pe râul Olt de ani de zile”, a declarat Dumitraşcu, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că salută plecarea acestuia şi că speră că ”miniştri de acest tip nu vor mai ocupa scaune ministeriale în România”.

Dumitrașcu a mai susținut că ministrul Andrei Gerea „a avut o comunicare tendenţioasă, mincinoasă, politizată şi neprofesională” şi că a negociat reeşalonarea datoriilor RADET precum ”cel mai veros cămătar”.

Gabriel Dumitraşcu a declarat vineri că Bucureştiul ar mai putea avea asigurată căldura şi apa caldă aproximativ o săptămână în cazul în care Consiliul General nu va aproba luni bugetul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

El susţine că cere din aprilie aprobarea bugetului regiei pentru că în acest buget sunt trecute inclusiv sumele care ar trebui alocate pentru subvenţii.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.