Ghiță față cu cauțiunea: „Am depus toate eforturile”

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat, joi după-amiază, la sediul DNA Ploiești, în condițiile în care aceasta este ultima zi în care poate depune cauțiunea stabilită de procurori care i-a fost refuzată prima oară.

UPDATE Ghiţă a declarat, joi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că a depus „cu bună credinţă” toate eforturile pentru a îndeplini condiţiile impuse de procurorii anticorupţie.

„Am depus cu bună credinţă toate eforturile să mă încadrez în cerinţele dânşilor (ale procurorilor- n.r.). Sper de data aceasta să fi reuşit şi să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condiţiile”, a spus deputatul.

Întrebat dacă a putut negocia asupra nivelului cauţiunii de 13 milioane de euro, Ghiță a precizat că nu crede că există vreo persoană care să negocieze cu procurorii.

„Sper că am adus ce vor procurorii şi încerc să mă supun deciziilor pe care aceştia le-au dat”, a spus Ghiţă la intrarea în sediul DNA Ploieşti.

Acesta a refuzat să spună dacă se teme de un nou vot al colegilor parlamentari. În cazul în care Sebastian Ghiță nu poate acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro, procurorii pot face o nouă cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării.

Ghiță a depus, lunea trecută, garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii, bunuri care ar aparține unei societăți controlate de acesta.

DNA Ploiești i-a respins însă cauțiunea pe motiv că bunurile nu acopereau suma de 13 milioane de euro, procurorii acordându-i termen până joi pentru a depune noi garanții, astfel încât întreaga sumă să fie acoperită.

Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de DNA Ploiești pe 31 martie, după ce Camera Deputaților a respins cererile privind reținerea și arestarea parlamentarului.

Parlamentarul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.