Hexi Pharma, pusă sub învinuire

Compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților diluați, a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul General.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea Dezinfectanții utilizați în spitale , procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanță, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută și pedepsită de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general al companiei, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, la fel și zeci de angajați.

Recent în acest caz a fost începută urmărirea penală in rem pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”.

Poliţiştii fac, vineri, percheziţii informatice în acest dosar, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general al companiei Flori Dinu şi ale chimistului fabricii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.