Mădălin Voicu, cercetat în legătură şi cu alte fapte

Deputatul Mădălin Voicu s-a prezentat vineri la sediul DNA, fiind citat în dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate în care este cercetat.

Update: Procurorii DNA au dispus extinderea acțiunii penale și punerea în mișcare a acțiunii penale în legătură cu alte fapte penale față de deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

În vederea confiscării extinse și pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor, procurorii anticorupție au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea societății SC Niky Scorpion Alcom SRL, până la concurența sumei de aproximativ 30,5 milioane lei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Voicu a fost citat în legătură cu sechestrul impus pe bunurile sale. Tot la DNA a fost citată și soția acestuia.

În martie procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu, dar și a altor inculpați din dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate.

În cazul lui Mădălin Voicu, procurorii au dispus sechestru asigurator și popriri asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de peste 411.000 lei, iar pentru Carmen Olteanu — până la concurența sumei de peste 194.000 lei.

„Măsura asiguratorie a fost dispusă avându-se în vedere necesitatea de a evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor mobile și imobile de către persoanele sus-menționate, pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârșirea infracțiunilor”, arăta DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.