Mai mulţi membri ALDE îşi anunţă plecarea din partid

Deputatul Damian Florea a anunțat miercuri că demisionează din ALDE.

De asemenea, o parte a organizației Sector 6 ar urma să se alăture lui Daniel Constantin, care a anunţat deja că a depus actele la tribunal pentru înscrierea noului partid care se va numi Pro România.

Damian Florea a precizat, potrivit Agerpres, că este vorba despre 260 de membri din cei 300 ai filialei.

„E o organizație făcută pe structura fostului Partid Conservator’, a spus Florea, potrivit sursei citate.

„În urma deciziei Biroului Politic Executiv al ALDE de a propune excluderea deputatului Damian Florea din partid, organizația ALDE Sector 6 împreună cu organizația de tineret a decis să demisioneze astăzi din partid. Astfel, astăzi au demisionat din organizația de sector Cătălin Goagă, Dolghi Mariana, Gina Isvoranu, Adela Alexe, Cristian Toader, Cristi Floareș, cărora li s-au alăturat mai mulți colegi, inclusiv organizația de tineret ALDE sector 6. Potrivit demisionarilor, aceștia și-au manifestat deja adeziunea pentru proiectul politic anunțat de fostul co-președinte ALDE, Daniel Constantin”, se arată într-un comunicat.

Damian Florea a adăugat că demersului său s-a alăturat „singura organizație viabilă de pensionari a ALDE” din București.

„Ce se întâmplă astăzi în ALDE întrece orice imaginație, este o politică a epurărilor, o politică făcută numai de dragul funcțiilor. Nu am crezut niciodată că vom ajunge în această situație, în care abuzul și minciunile conducerii să ia locul consensului. Vrem să facem politică în continuare, o vom face alături de Daniel Constantin pentru că noi credem că rostul unui partid politic este să dezbată intern și să găsească soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii, nu doar aici la București ci în întreaga țară. ALDE a eșuat lamentabil pe scena politică, după alegerile parlamentare. Drumurile noastre se despart astăzi în mod definitiv pentru că nu vrem să fim parte a abuzului. Mergem mai departe alături de Damian Florea și de oamenii de bună factură din ALDE, într-un nou episod politic”, susțin demisionarii în comunicat.

Biroul Politic Executiv al ALDE a propus, miercuri, Delegației Permanente a formațiunii excluderea din partid a deputatului Damian Florea, „ca urmare a acțiunilor întreprinse de acesta, care au lezat imaginea partidului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.