Masacrarea soldaților

Cel puțin 100 de soldați afgani au fost uciși și răniți într-un atac comis vineri de militanți talibani asupra unei baze militare din nordul Afganistanului, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării afgan, relatează AFP.

„Insurgenții talibani au lansat un atac coordonat împotriva bazei militare unde majoritatea soldaților se adunaseră pentru rugăciune. În total sunt peste 100 de morți și răniți în rândul forțelor armate”, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Acesta este primul bilanț oficial oferit de guvernul afgan după atacul de vineri seara comis de militanți talibani înarmați asupra unei baze militare afgane situate la câțiva kilometri de orașul Mazar-e-Sharif, în nordul țării.

Un ofițer de la baza militară atacată a declarat sâmbătă dimineață pentru AFP că „150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți” în atacul comis de zece militanți talibani timp de peste cinci ore.

„Sunt în interiorul bazei și cred că 150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți. Ei erau tineri recruți sosiți din provinciile Badakhshan și Takhar, din nord estul-țării, pentru a se antrena”, a afirmat ofițerul sub rezerva anonimatului.

Dacă acest bilanț va fi confirmat, atacul de vineri va fi cel mai sângeros comis în Afganistan împotriva civililor sau militarilor.

Ministerul Apărării afgan nu a oferit detalii cu privire la derularea operațiunii. El a precizat anterior că din cei zece atacatori, șapte au fost uciși de forțele armate, doi și-au detonat centurile explozive și unul a fost arestat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.