Monica Iacob-Ridzi, reacție incredibilă după ce Iohannis i-a respins grațierea

Într-o postare pe blogul său, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, scrie, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a respins cererea de graţiere, că a fost naivă să creadă că un om fără copii „nu are o piatră în loc de inimă”.

Am trăit în ultimele luni cu speranţa că în România mai există o urmă de omenie. Orice urma de speranţă a murit în urmă cu 2 zile când am aflat, de la televizor, de cererea de graţiere pe care am făcut-o în urmă cu 7 luni, respinsă de către Preşedintele României. Vestea m-a lovit ca un trăsnet. Am fost din nou naivă să cred că mai exista omenie, că singurul „doctor” care mă putea „trata” pentru a putea ajunge mai repede lângă îngeraşii mei, va renunţa la haina de gheaţă. Am fost naivă să cred că un om care nu are copii, nu are o piatră în loc de inimă. Nu i-am crezut pe cei care mi-au spus că un om care nu are copii nu înţelege drama din sufletul unei mame, din sufletul unor părinţi disperaţi, drama din sufletul unor copii foarte mici şi nevinovaţi.
Am fost naivă să cred că graţierea va fi analizată cu atenţie şi aspectele umanitare vor conta în luarea unei decizii favorabile”, a scris, duminică, Monica Iacob-Ridzi pe blogul său.

Ea arată că a atașat la cererea de grațiere ”câteva” documente din care ar reieși nevinovăția sa, menționând că pedeapsa de cinci ani de închisoare pe care a primit-o a fost stabilită după vechiul Cod Penal.

Ridzi mai afirmă că grațierea sa nu ar fi însemnat ștergerea cazierului, a pedepselor complementare și a prejudiciului, ci doar „iertarea” de restul de pedeapsă în regim de detenție pe care îl mai are de ispășit.

”Grațierea mea individuală nu ar fi însemnat nicio abatere de la declarația din timpul campaniei electorale, când domnul Președinte a afirmat că nu va grația politicieni acuzați de fapte de corupție, pentru că eu nu am fost niciodată acuzată și nici condamnată pentru fapte de corupție. Infracțiunea de abuz în serviciu ce a fost reținută în cazul meu este o infracțiune de serviciu, nu de corupție. Grațierea mea ar fi însemnat doar iertarea de executarea restului de pedeapsă în regim de detenție”, precizează Monica Iacob-Ridzi.

Consilierii președintelui nu cunosc situația din penitenciarele din România, mai spune Ridzi: ”Dacă ar vedea în ce condiții sunt ‘reeducați’ deținuții, chinul, umilința, bolile, durerea, suferința, mizeria…, poate s-ar gândi de 2 ori atunci când iau decizii care afectează viața unor oameni și viața copiilor lor”, mai spune Ridzi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.