Mossadul este pentru Codruţa doar scuza pentru cazul Olguţa?

Printr-o coincidenţă, desigur, exact în ziua cînd Olguţei Vasilescu i se ridica arestul la domiciliu fără altă măsură preventivă, a venit Mossadul peste familia Laurei Codruţa Kovesi! Ce s-a întîmplat, de fapt? Tăticul Codruţei era deranjat noaptea de telefoanele Mossadului! Zău, frate? Dar familia Olguţei Vasilescu o fi dormit în noaptea în care aceeaşi Olguţa era dusă cu cătuşe în beci?

Nu ştiu ce mă face să cred că, din dezbaterile publice, şefa DNA şi-a dat seama că subţirelul dosar în care a cerut ca primăriţa Craiovei să fie arestată 30 de zile nu are nici o şansă la recurs, după ce şi prima instanţă i-a respins cererea. Aşa cred eu. Şi iată de ce.

În aceeaşi zi am consemnat următoarele evenimente în care era implicată Codruţa Kovesi:

– judecarea recursului în Cazul Olguţa Vasilescu, în care DNA-ul a cerut arestarea sa

– numirea Codruţei Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA

– Mossadul a spionat-o pe codruţa Kovesi.

Să mă prefac că nu ar putea fi nici o legătură între ele? Mi-ar fi foarte greu.

Codruţa Kovesi aştepta în aceeaşi zi ca preşedintele Iohannis să-i mai dea un mandat în fruntea DNA. Dar dacă, aşa cum s-a şi întîmplat, Olguţa Vasilescu scăpa de orice măsură preventivă, oare dezbaterile publice nu i-ar fi dat peste cap planurile? Dacă răul Gâdea şi răul Ciutacu ar fi rostogolit sentinţa la televiziunile lor – rele, desigur – şi ar fi pus toată ziua banala întrebare: de ce i-aţi pus cătuşe Olguţei Vasilescu?, nu ar fi fost posibil ca preşedintele să se mai gîndească dacă o numeşte pe Kovesi în fruntea DNA? Eu aşa cred că au gîndit şi Codruţa şi partenerul său din binom, astfel încît, pentru orice eventualitate, a fost inventat spionajul împotriva sa!

Şi, uite-aşa, din senin, ne-am trezit cu Mossadul pe cap! Cine este dispus să înghită pe nemestecate prostiile de acest fel n-are decît să ia în serios această ştire, dar cine are cît de cît habar despre ce înseamnă Mossadul pe planeta aceasta îşi dă seama că totul este o făcătură grosolană pentru cei care şi-au trimis neuronii în vacanţă.

Nu cred că Mossadul, unul dintre cele mai de temut servicii secrete de pe planetă, ştie că doamna Kovesi există! În traducere, cuvîntul „Mossad” înseamnă „Instituţia”, adică personificarea cuvîntului „instituţie”! Crede cineva că o asemenea Instituţie cum este Mossadul, în condiţiile relaţiilor extrem de tensionate dintre Israel şi Palestina, pe de o parte, şi cele dintre Israel şi întreaga lume arabă, pe de altă parte, n-are altă treabă decît să-l sune noaptea pe fostul procuror Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, într-o acţiune transformată de agenţii SRI din presă în operaţiune de spionaj?

Măi, fraţilor, să ne revenim! Este vorba de Mossad, nu de serviciul secret din Liechtenstein. Nu e aşa de greu să ne imaginăm cu ce se ocupă Mossadul şi ce obiective are, avînd în vedere situaţia internaţională. Totuşi, pentru informarea populaţiei, să reamintim un eveniment vechi, petrecut acum 44 de ani. În timpul Jocurilor Olimpice de la München din 1972, un grup de terorişti a ucis 11 membri ai delegaţiei Israelului. 5 dintre cei 8 terorişti au fost ucişi în încercarea de eliberare a sportivilor israelieni. 3 dintre ei au fost capturaţi, dar au fost eliberaţi cînd organizaţia teroristă palestineană „Septembrie negru”, membră în Fatah, a deturnat un avion cîteva luni mai tîrziu.

Din acel moment, serviciul secret Mossad a fost autorizat să-i găsească nu numai pe cei 3 terorişti supravieţuitori, ci şi pe cei care erau adevăraţii responsabili pentru masacrul de la München. În aprilie 1973, Mossadul a lansat operaţiunea „Primăvara tinereţii”, în care au distrus sediul PFLP şi o fabrică de explozive a organizaţiei al-Fatah. Cea de-a doua operaţiune a fost denumită „Mînia lui Dumnezeu” şi a durat 20 de ani, până în 1993, cînd s-a semnat acordul dintre israelieni şi palestinieni! Despre cei 3 terorişti nu s-a mai auzit nimic, dar nici de alte atentate de acest fel!

Acesta este Mossadul, se ocupă de lucruri importante, de operaţiuni extrem de complexe. Este cu adevărat un serviciu secret care acţionează în interesul Israelului, asumîndu-şi operaţiuni teribile pentru acest scop. A pune în seama Mossadului faptul că tatăl Codruţei Kovesi era sunat în miezul nopţii într-o operaţiune de spionaj a fiicei acestuia este o jignire a Serviciului Secret din Israel, o găselniţă care ar trebui s-o arunce afară pe Kovesi din orice instituţie publică! Realaţiile dintre România şi Israel au fost dintotdeauna foarte bune, chiar şi în timpul lui Ceauşescu, ţara noastră fiind singura ţară din blocul comunist care a păstrat relaţiile cu Israel, ceea a fost considerat un adevărat succes al politicii externe, de care beneficiem şi azi.

Şi, iată, vine acum madam Kovesi, care aruncă pur şi simplu în aer această relaţie, spunînd că doi tinerei de 25 de ani au făcut parte din Mossad şi acum o spionează pe ea, sunîndu-i tatăl în miez de noapte! Dar ce a făcut, Doamne, iartă-mă!, a organizat Kovesi vreun atentat împotriva Israelului şi noi încă nu am aflat?

Sigur că sîntem în faţa unei imense dezinformări. Prima dovadă este faptul că informaţia nu a venit printr-un Comunicat al DIICOT, ci pe site-ul Rise Project, care – ce coincidenţă! – este implicat în Operaţiunea „Panama Papers”, despre care se discută de dimineaţa pînă seara! A doua, Grupul de investigatori israelieni, conform unui comunicat al Black Cube, avea un contract cu Guvernul României, chestiune care nu a fost negată de Dacian Cioloş. Deci nu erau aici pentru spionarea lui Kovesi! A treia dovadă este cea legată de spargerea e-mailului Codruţei Kovesi. Orice elev de la informatică ştie că pentru asta nu era nevoie ca „mosadiştii” să vină în România, acest lucru putîndu-se face de oriunde de pe planetă! Şi ce să fi aflat de pe mailul Codruţei? Date din dosarele DNA? Păi acolo se ţin acestea sau în fişetele procurorilor?

Trăgînd linie, ne dăm seama că mascarada aceasta cu Mossadul implicat în spionarea Codruţei noastre este o gogoaşă menită să deturneze atenţia opiniei publice spre un lucru „colosal”, astfel încît, în ziua înnoirii mandatului său la conducerea DNA, să nu se mai vorbească despre insuccesele recente ale Codruţei Kovesi, cum ar fi achitarea lui Mihail Vlasov, achitarea „lotului vameşilor” sau respingerea cererii de arestare a Olguţei Vasilescu!

În aceste condiţii, încă 3 ani de aici înainte, trebuie să ne obişnuim că în România drepturile omului rămîn un lux, cum ne-a spus Raluca Prună, portavocea Monicăi Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.