Motivul pentru care Turcan n-o vrea pe Shhaideh în noul Guvern

Liberala Raluca Turcan a declarat că PNL cere ca Sevil Shhaideh să nu se regăsească în noul Guvern. Conform acesteia, „PSD îi acoperă urmele ministrului Shhaideh, iar prerogativele Parlamentului sunt călcate în picioare de coaliția guvernamentală”.
„Timp de mai multe luni Programul Național de Dezvoltare Locală a fost nefuncțional, iar în perioada crizei politice ministrul Dezvoltării a ‘mituit’ baronii PSD, exclusiv pe criterii politice și de clan, cu bani din bugetul public. La numai câteva ore de la momentul în care și-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltării a direcționat din pix cele mai mari sume prin PNDL către fiefuri pesediste — primării de sector, Teleorman, Argeș, Olt, Ialomița, Brăila — tocmai pentru a fideliza liderii PSD și a-i menține captivi în tabăra șefului PSD, domnul Liviu Dragnea”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan consideră că „este mai mult decât evident faptul că a fost vorba de o tranzacționare politică a voturilor pentru moțiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva propriului Guvern, iar acum încearcă să-și ascundă urmele și să o apere de răspundere în fața Parlamentului, prin neprezentare. Aceasta a fost principala miză a luptei pentru putere din interiorul PSD — controlul politic asupra alocării resurselor de la buget. PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească ministrul Sevil Shhaideh”.
Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins, luni, propunerea PNL ca ministrul interimar al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să vina în plen la „Ora Guvernului” pentru a da explicații asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL imediat după ce și-a prezentat demisia din Guvern. Motivul: nu se poate face o solicitare în acest sens „de azi pe azi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marina Dumitru 22 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.