„Pastila-cameră”, alternativa la endoscopie

„Pillcam” sau „Pastila-cameră” este o cameră video mică, echipată cu un led, pe care pacienţii trebuie să o înghită și care reprezintă o alternativă la neplăcuta endoscopie. Ea a fost concepută cu scopul de a descoperi anomaliile din corpul uman, informează ediţia electronică a Daily Mail.

Pillcam este înghiţită la fel ca o pastilă obişnuită şi urmează acelaşi traseu ca orice aliment. Ea călătoreşte prin corpul uman şi realizează 18 fotografii pe secundă.

Astfel, medicii vor putea să descopere o serie de afecţiuni pe care scanările externe riscă să nu le găsească.
„Există o cantitate uriaşă de informaţii pe care nu putem să le obţinem în timpul unei endoscopii obişnuite. Cei mai mulţi oameni consideră că această invenţie este fascinantă. În urmă cu 20 de ani ea aparţinea de domeniul SF-ului, dar acum a devenit realitate”, a declarat Salil Singh, medic şi specialist în gastroenterologie la Royal Bolton Hospital, creatorul pastilei.

După ce pacientul a înghiţit Pillcam, aceasta călătoreşte prin corp, parcurgând tot tractul digestiv, în câteva ore. Pacientul poartă o curea specială, care primeşte şi stochează imaginile transmise de Pillcam, cu scopul de a identifica diverse maladii grave, precum celiachia şi boala Crohn.

Pastila endoscopică costă 500 de lire sterline şi este disponibilă deja în câteva spitale din Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.