Patronul Hexi Pharma, audiat la Parchetul General

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marti dupa-amiaza la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. La intrare în sediul Parchetului, Condrea a refuzat să facă declarații.

Parchetul General a anunțat miercurea trecută că a început urmarirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” și „falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse”. „Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”.

Ulterior, sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicând documente şi probe şi din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

În contextul scandalului privind dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat marţi, la Europa FM, că în ultimii ani a atras atenţia, în repetate rânduri, asupra corupţiei din sistemul sanitar românesc.

„În ultimii doi ani, în calitate de procuror şef al DNA, de foarte multe ori am tras semnale de alarmă pe ceea ce priveşte corupţia în sistemul de sănătate şi, în special, pe ceea ce trebuie să facă statul român în prevenirea acestor fapte. La bilanţurile DNA de fiecare dată am atins acest domeniu (…) şi DNA, în ultimii doi ani, a fost foarte focusat pe ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate. Am avut foarte multe investigaţii deschise şi finalizate. Într-adevăr, este o situaţie extrem de gravă şi de aceea noi am considerat-o o prioritate încă de acum doi ani. Am avut foarte multe dosare şi avem în continuare pe tot ceea ce înseamnă achiziţii publice în sistemul de sănătate publică”, a declarat Kovesi la Europa FM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.