Percheziţii la firma turcului care a ucis un polițist

Polițiștii bucureșteni fac joi percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, în care sunt cercetați cinci cetățeni turci, administratori a trei societăți comerciale care se ocupă de comerțul cu obiecte și corpuri de iluminat.

Polițiștii au descins la 12 adrese din Bucureşti şi Ilfov.

Potrivit unor surse Poliţie, printre firmele percheziţionate este şi cea a lui Abdullah Atas, Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat. Este vorba de cetățeanul turc acuzat de omor după ce la începutul lunii august a intrat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, care ulterior a decedat. Conform surselor, cetățeanu turc va fi şi el audiat în acest dosar, urmând să fie scos din arest şi dus în faţa anchetatorilor, în dosarul de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei, în perioada 2010 — 2015, suspecții din dosar au introdus în țară, din spațiul extra și intracomunitar, cantități importante de astfel de articole, pe care le-au comercializat, atât către alți distribuitori cât și prin intermediul magazinelor proprii, situate în București și Ilfov.

„Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și a TVA aferente veniturilor realizate, suspecții au creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziții de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziții supraevaluate, ale întregului fond de comerț, al unor societăți controlate prin interpuși și aflate în insolvență sau lichidare. Firmele fantomă sunt administrate de persoane de condiție modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comună Sintești, județul Ilfov și sunt implicate și în alte scheme evazioniste. În perioada de referință au fost înregistrate în contabilitatea societăților facturi fiscale fictive, în valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro”, se precizează în comunicatul citat.

În baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5 un număr de 18 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.