Averea primarului Tudor Pendiuc, suspectat că a luat mită un milion de euro

Potrivit declaraţiei de avere din iulie 2013, Tudor Pendiuc are, împreună cu soţia, două apartamente în Piteşti de 58, respectiv 86 de metri pătraţi, şi o casă în suprafaţă de 712 metri ptraţi, construită în anul 2005, o casă de 60 de metri pătraţi în comuna Salcia, judeţul Telorman. În aceeaşi localitate, soţii Pendiuc mai au două terenuri agricole de 1,38 hectare, respectiv 0,40 hectare, şi un teren intravilan în suprafaţă de 0,05 hectare. Toate proprietăţile din Salcia au fost moştenite de doamna Pendiuc. La Piteteşti, familia Pendiuc mai are, vii, livezi, teren arabil, curţi şi construcţii pe 2.064 de metri pătraţi.

Primarul Piteştiului deţine şi un autoturism Dacia Logan, două conturi de 22.095 de lei şi 5.069 de euro, precum şi un depozit bancar de 16.390 de lei. Tudor Pendiuc are şi un credit de 9.500 de euro contractat în 2010 şi scadent în 2014.

În ceea ce priveşte veniturile, Pendiuc a obţinut în anul fiscal anterior declaraţiei de avere venituri de 52.433 de lei, din salariul de primar, 22.300 de lei, obţinute din funcţia de conferenţiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu”, 9.418 lei obţinuţi ca membru în Comisia naţională de avizare a împrumuturilor de la Ministerulşui Finanţelor şi 6.715 de euro ca membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. Soţia acestuia, Gabriela Pendiuc, a obţinut 36.270 de lei ca director la Şcoala Populară de Arte şi Meserii.

În anul 2011, Tudor Pendiuc a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Ofiţer.

Primarul din Piteşti, suspectat că a luat mită de un milion de euro

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Primăria Piteşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite în perioada 2007-2014.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii fac 18 percheziţii în Bucureşti, Piteşti şi localităţile învecinate acestora.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax că instituţia publică unde se fac percheziţii este Primăria Piteşti. De asemenea, procurorii percheziţionează şi locuinţa primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc. Acesta ar fi luat mită de un milion de euro, susţin surse citate de Realitatea TV.

Dosarul vizează fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice mai multor firme, la care procurorii fac percheziţii, mai scrie sursa citată. Unul dintre aceste contracte are legătură cu achiziţiile făcute de Regia de Transport Public Piteşti, privind cumpărarea mai multor autobuze.

Prejudicul estimat de procurori în această cauză ar fi de aproximativ un milion de euro, fiind produs între 2007 şi 2014, au mai arătat sursele citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.