Performanță video pentru șoferi

Compania Mio pune la dispoziție o serie de dispozitive care se montează pe lunetă și încep să filmeze încă de la pornirea motorului automobilului.

Numite MiVue A20/A20+, acestea funcționează împreună cu o cameră video auto MiVue din seriile Drive și pot reda imaginile surprinse direct pe ecranul acestora, scrie go4it.ro.

Accesoriile tehnologice se conectează la camera de bord principală și înregistrează simultan, la rezoluție Full HD, în timpul deplasării cu vehiculul. Astfel, pentru a asigura obținerea unor clipuri de o calitate superioară, însă care să nu ocupe rapid spațiul de stocare al camerei principale, dispozitivul Mio MiVue utilizează un standard de compresie H.264, capabil să reducă dimensiunea fișierelor video fără pierderi semnificative de calitate.

Camerele dispun de senzori CMOS de 1/2,7 inch și lentile cu diafragmă F2.0, realizate integral din sticlă și prevăzute cu filtru infraroșu. Acestea oferă vizibilitate la 150 grade, suficient pentru a cuprinde întreaga regiune din spatele autoturismului. Șoferii au posibilitatea de a ajusta manual nivelul de luminozitate, permițând inclusiv captarea detaliilor fine, cum sunt inscripțiile de pe plăcuțele de înmatriculare.
Camera MiVue A20 este compatibilă cu Mio MiVue 698 și dispozitivele din seriile 78X, respectiv A20+, destinată celor care au soluțiile de navigație din seria Mio MiVUe Drive. Camerele audio video sunt disponibile și în România, la un preț de aproximativ 350 lei.

Camerele video pentru șoferi au crescut în popularitate începând cu 2012, deoarece șoferii au devenit conștienți de potențialele evenimente nefaste din trafic și au început să monteze camere video pe automobil.

Cadrele surprinse pot dovedi nevinovăția lor, însă nu o pot proba automat în instanță. Polițistul poate întocmi un proces verbal pe baza acestor dovezi, însă dacă învinuitul face contestație și se poate ajunge în sala de judecată, atunci, secvențele video pot fi respinse.

Motivul este acela că aparatele de înregistrare utilizate nu sunt omologate, doar înregistrările cu un aparat omologat fiind catalogate drept veridice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.