Posibil atac major al Rusiei în 2015, lansat chiar din Transnistria

O posibilă intervenție armată a Federației Ruse în Ucraina ar putea avea loc în primăvara anului 2015. Aceasta ar putea fi lansată chiar de pe teritoriul transnistrean al Republicii Moldova.

De această părere este fostul strateg al Pentagonului in timpul Războiului Rece, profesor la Universitatea Georgetown, Phillip Karber, exprimată în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ucrainean 1+1, scrie Timpul.md.

„Trebuie să vă așteptați un atac major din partea Rusiei în primăvara anului 2015, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2014. Există mai multe premise pentru asta: Rusia face o rotație la începutul anului, pregătește noi forțe armate pe care le va expune în față. Se va face mai cald. Este cel mai convenabil și cel mai periculos moment. Același lucru s-a întâmplat acum un an, nu există motive să credem că nu se va întâmpla iarăși”, a spus Karber.

Potrivit expertului american, rămân segmente extrem de vulnerabile de frontieră cu Rusia în regiunile Cernihiv, Sumî și Harkov. Deoarece, toate forțele militare sunt dislocate la est și sud. Mai mult, Rusia și-a concentrat un număr impunător de nave militare în Marea Neagră. Invazia ar putea avea loc inclusiv de pe teritoriul Transnistriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.