Președinta unei judecătorii, reținută de DNA

Președinta Judecătoriei Făurei din județul Brăila, Aurica Budescu, a fost reținută sâmbătă de procurorii DNA Galați pentru luare de mită. Judecătoarea este acuzată că a luat mită 1.000 de euro de la o persoană care contesta un proces-verbal de sancționare contravențională.

Potrivit procurorilor, pe 4 noiembrie 2014, în calitate de președinte al Judecătoriei Făurei, județul Brăila și, implicit, de judecător, având repartizat spre soluționare un dosar, Budescu a pretins de la un martor denunțător o sumă de bani, în legătură cu soluționarea favorabilă a dosarului în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sancționare contravențională.

Pe 28 noiembrie 2014, după ce dosarul fusese între timp soluționat prin înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 de lei cu sancțiunea avertismentului, judecătoarea a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant, susțin procurorii, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Judecătoarea este prezentată în cursul zilei de sâmbătă la Curtea de Apel Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.