Președintele Italiei: Pacea în lume depinde de dialogul dintre religiile monoteiste

Președintele italian Sergio Mattarella a declarat că terorismul poate duce la izbucnirea celui de al treilea război mondial. Mattarella a subliniat că acest risc este tot mai mare în regiunea Mediteranei, Orientului Mijlociu și a Africii de Nord.

”Responsabilitatea noastră este să limităm amenințarea, pentru că pacea mondială va depinde de abilitatea religiilor monoteiste de a dialoga și de a se înțelege”, a spus președintele Italiei.

El a declarat că Europa are o responsabilitate crucială ”pentru că dialogul între religiile monoteiste poate avea loc in Europa, care a devenit pluralistă și multietnică”.

Mattarella a mai subliniat că este important că refugiații ce sosesc în Europa să fie bine primiți. ”Omenia pe care o demonstrăm primindu-i, inteligența cu care vom combate imigrația și fermitatea cu care vom acționa împotriva traficanților sunt lucruri care vor arăta lumii care este calitatea vieții sub un regim democratic. Democrația se exportă prin cultură și prin exemple”, a spus Mattarella.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.