Primarul sectorului 5, apărat de apropiaţi prin mărturii mincinoase

Marian Vanghelie ar fi fost apărat de către apropiați, prin mărturii mincinoase, potrivit procurorilor DNA, informează B1 TV.

Adrian Murgoci, Ciocan Laura și soțul acesteia, Ciocan Sorin, sunt cei care au mințit în fața procurorilor. Aceștia, la fel ca și Marian Vanghelie, se află în stare de reținere. Primarul sectorului 5 va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Așadar, la data de 12 martie, Murgoci Adrian, Ciocan Laura și Ciocan Sorin au făcut afirmații mincinoase, cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a lui Vanghelie.

Potrivit procurorilor DNA, din 2007 până în prezent, Marian Vanghelie, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei. Totul, în schimbul unor foloase materiale.

Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice, Vanghelie a cerut un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte.

O parte a „comisionului” a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie. În plus, omul de afaceri a cedat controlul unei societăți comerciale unor apropiați ai lui Marian, pentru a garanta astfel palata comisionului.

Comisionul ajungea la Marian Vanghelie prin intermediul lui Niculae Mircea-Sorin și a unei alte persoane apropiate lor.

Marian Vanghelie a fost reținut joi noapte de procurorii DNA pentru 24 de ore, după ore întregi de percheziții la locuința sa și la Primăria Sectorului 5. Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la locuința lui Vanghelie și la Primăria sectorului 5, primarul fiind acuzat de fapte de corupție. Vanghelie ar fi perceput comisioane sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.