×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:15
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Ce s-a ales de discuția ”constructivă” cu Dragnea
PSD, reacție promptă după audierea lui Grindeanu la DNA

Sorin Grindeanu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, pentru audieri.

Codrin Ștefănescu a reacționat, într-o intervenție la Antena3, declarațiile acestuia fiind cel puțin surprinzătoare, în contextul în care s-a tot speculat, în ultima vreme, că liderii PSD s-ar fi gândit să-i ofere fostului premier o funcție de consul.

”...Nu putem acum să uităm totul și să spune acum: „Prietene, bine te-ai întors acasă”, a explicat Ștefănescu.

„(...) Tot partidul s-a antamat într-un efort supra-omenesc pentru a reuși să-l convingem pe Grindeanu că așa cum este numit politic, poate fi „deznumit” politic.

Deci, nu există în partid o hotărâre de împăcare cu Sorin Grindeanu. (...) Știm prin ce am trecut în acele zile și nopți. Nu putem acum să uităm totul și să spune acum: „prietene, bine te-ai întors acasă”. Nu se poate așa ceva.

Cât despre vizita la DNA sunt două variante. Ori este și el victima sistemului dnei Kovesi, așa cum declara în acele înregistrări celebre: trebuie să ajungem repede la premier (...), fie este delațiunea pe care a făcut-o el împotriva secretarului general al Guvernului, în momentul în care voia să-l schimbe Ponta pe Busuioc și să stea ei acolo în Palatul Victoria peste capul partidului de guvernare. Așa că nu am ce să comentez”, a spus Ștefănescu, la Antena3, potrivit pesurse.ro.

În urmă cu două săptămâni, fostul premier Sorin Grindeanu declara că s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție constructivă despre guvernare și PSD.

„Am avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile. A fost o chestiune legată de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, e o treabă, cred eu, absolut normală, dacă pot să spun așa. Eu mă consider în continuare și sunt un om de stânga, nu-mi doresc să merg în alt partid, așa cum știți am contestat acea decizie pe care Comitetul Executiv a dat-o în urmă cu două luni, și cea de excludere am contestat-o. Îmi doresc, și asta este prima mea opțiune, să rămân în continuare membru PSD”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă el a cerut întâlnirea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Este prea puțin important cine a solicitat, important este că ne-am văzut. (...) Nu, în niciun caz tensionată. A fost o discuție între doi oameni care își doresc câteva lucruri, și anume ca PSD să facă o guvernare foarte bună, să ducă la capăt mandatul primit de la cetățeni și, totodată, dacă e să enumăr două dintre teme, asta ar fi prima, și cea de-a doua ar fi legată de întărirea PSD-ului, în niciun caz slăbirea''.

Grindeanu a mai dat asigurări că discuția cu șeful PSD a fost una „cât se poate de constructivă și benefică”.

„O să vedem ce decide partidul, nu am discutat despre viitor, ci doar de chestiunea legată de guvernare. Mi-am exprimat dorința personală de a rămâne în PSD și de a nu merge pe alte căi. Eu am contestat acea decizie, vedem ce decide partidul. (...) Eu susțin orice guvern PSD și e normal să fac acest lucru. Eu mă consider un membru al PSD, urmează să vedem Comisia de Etică. Mi-am exprimat tot timpul dorința de a rămâne în PSD. Mă simt responsabil față de oamenii din Timiș. (...) Eu îmi doresc și echipa din Timiș să rămânem în PSD”, a mai spus Grindeanu.

Despre informațiile apărute în spațiul public conform cărora ar urma să ocupe un post de consul, Grindeanu a spus: „... am văzut pe știri ambasador, astăzi consul, n-am discutat o clipă ...”.

Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de PSD și adoptată de Parlament în luna iunie.

Liviu Dragnea a argumentat decizia afirmând că, în urma evaluării, s-a constatat că executivul nu a pus în practică programul de guvernare.

După dispute aprinse între Dragnea și Grindeanu, acesta din urmă a fost exclus din partid împreună cu fostul premier Victor Ponta.

Rareş ConstantinescuPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
6638
 | 5
 | 16
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
escu
0
”...Nu putem acum să uităm totul și să spune acum: „Prietene, bine te-ai întors acasă”, a explicat Ștefănescu.” Hă, hă, hă, ce vrea să spună Chelioja, că, pardon, casa lui Grindeanu este în beciul de la DNA?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+1
Pariez ca se merge pe "varianta" DNA de a ajunge la Dragnea cu "instigarea" la abuz in serviciu si trafic de influenta la OUG 13! Pentru asta a fost chemat Grindianu!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Ardeleanul
+2
"Așa că nu am ce să comentez”, a spus Ștefănescu... Pai tocmai a comentat...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+5
Ce mai cauta aceasta ..Curca Plouata.. in PSD stimate domn Dragnea?!. Nu va este de ajuns ce v-a facut!!! Tradatorii si Lasii nu mai au ce cauta stimate domn la locul faptei!? .La cosul de gunoi al istoriei cu aceste caricaturi politice dupa ce au tradat votul alegatorilor romani si partidul ce l-a propulast ca premier al Romaniei. Asta dorea dansul impreuna cu Pinochio sa conduca dansii Romania fara nici un fel de sprijin parlamentar si politic din partea Psd-ului ,castigatorul alegerilor parlamentare de anul trecut. Mai usor cu acesti tradatori si impostori ,cu oferirea de posturi babane si banoase oferite ca rasplata pt. tradare. Stelu
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS ROZALIA @ JE SUIS RARINCA
+4
Nu mai ai rusine? Stela
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Un actor grabit @ JE SUIS RARINCA
+3
Pentru Rozalia - fato, ai o slabiciune pentru Stelu, se vede bine. Pare-se ca ti-a spart Rozeta si a plecat fara sa plateasca...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS ROZALIA @ JE SUIS RARINCA
+2
@Un actor grabit :Stelu e femeie, fraiere !Tu nu ai o slabiciune pentru femei frumoase ca Stelu?Pupici!Stela ...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
-8
PSD iar a furato cu Grindy!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+10
Impertinenta lui DeGringoleanu nu s-a diminuat dupa rebeliunea esuata. Minte cu o nerusinare egalabila camaradului sau de retea Del Ponte. Normal ca are vederi de stanga, securista, la care nu renunta nici cand o sa se duca dincolo. Dar pana atunci mai are de executat multe misiuni pentru Cauza. In solda cavalerului teuton care l-a trimis in lupta cerandu-i sacrificiul suprem...A ramas ranit grav pe acel camp de lupta antiguvernamental.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara @ Charlie
+1
Cred ca Grindianu inca il serveste pe Ciolanis, klaunul de Sibiu si pe maghiarizata Kodrutza de la DNA! Veti constata singur acest adevar!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-10
Mai "zice" Codrin Ștefănescu despre PSD, că parcă Liviu Dragnea îi zisese să nu mai zică ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz @ ??????
+8
Asa e cand are capul ala ca un ou de dinozaur!Nimic nu il misca ,mai ieri statea deadreapta Tribunului,azi dea dreapta lui Dragnea !Serviciile nu ostoiesc niciodata!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Ţăranul
0
Probabil , acum ... , nu mai vrea dînsa ... ! Prea s-a lăsat rugat , greu ... , Grindeanu în luna iunie ... !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
de rasu lumii
+24
Scoateti ba securitatea din politica ca se alege prafu de democratie...si de constitutie.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
-7
zise oul vorbitor, în timp ce sorinel plângea cu sughiţuri în dos...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz @ anado tauriga
+2
Ou vorbitor de dinozaur ,imi pare rau,nu gasesti la editat !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Răspuns dur al Iranului pentru Trump
Publicat acum 14 ore şi 3 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 45 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 16 ore şi 51 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 15 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 24 minute