PSD, reacție promptă după audierea lui Grindeanu la DNA

Sorin Grindeanu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, pentru audieri.

Codrin Ștefănescu a reacționat, într-o intervenție la Antena3, declarațiile acestuia fiind cel puțin surprinzătoare, în contextul în care s-a tot speculat, în ultima vreme, că liderii PSD s-ar fi gândit să-i ofere fostului premier o funcție de consul.

”…Nu putem acum să uităm totul și să spune acum: „Prietene, bine te-ai întors acasă”, a explicat Ștefănescu.

„(…) Tot partidul s-a antamat într-un efort supra-omenesc pentru a reuși să-l convingem pe Grindeanu că așa cum este numit politic, poate fi „deznumit” politic.

Deci, nu există în partid o hotărâre de împăcare cu Sorin Grindeanu. (…) Știm prin ce am trecut în acele zile și nopți. Nu putem acum să uităm totul și să spune acum: „prietene, bine te-ai întors acasă”. Nu se poate așa ceva.

Cât despre vizita la DNA sunt două variante. Ori este și el victima sistemului dnei Kovesi, așa cum declara în acele înregistrări celebre: trebuie să ajungem repede la premier (…), fie este delațiunea pe care a făcut-o el împotriva secretarului general al Guvernului, în momentul în care voia să-l schimbe Ponta pe Busuioc și să stea ei acolo în Palatul Victoria peste capul partidului de guvernare. Așa că nu am ce să comentez”, a spus Ștefănescu, la Antena3, potrivit pesurse.ro.

În urmă cu două săptămâni, fostul premier Sorin Grindeanu declara că s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție constructivă despre guvernare și PSD.

„Am avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile. A fost o chestiune legată de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, e o treabă, cred eu, absolut normală, dacă pot să spun așa. Eu mă consider în continuare și sunt un om de stânga, nu-mi doresc să merg în alt partid, așa cum știți am contestat acea decizie pe care Comitetul Executiv a dat-o în urmă cu două luni, și cea de excludere am contestat-o. Îmi doresc, și asta este prima mea opțiune, să rămân în continuare membru PSD”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă el a cerut întâlnirea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Este prea puțin important cine a solicitat, important este că ne-am văzut. (…) Nu, în niciun caz tensionată. A fost o discuție între doi oameni care își doresc câteva lucruri, și anume ca PSD să facă o guvernare foarte bună, să ducă la capăt mandatul primit de la cetățeni și, totodată, dacă e să enumăr două dintre teme, asta ar fi prima, și cea de-a doua ar fi legată de întărirea PSD-ului, în niciun caz slăbirea”.

Grindeanu a mai dat asigurări că discuția cu șeful PSD a fost una „cât se poate de constructivă și benefică”.

„O să vedem ce decide partidul, nu am discutat despre viitor, ci doar de chestiunea legată de guvernare. Mi-am exprimat dorința personală de a rămâne în PSD și de a nu merge pe alte căi. Eu am contestat acea decizie, vedem ce decide partidul. (…) Eu susțin orice guvern PSD și e normal să fac acest lucru. Eu mă consider un membru al PSD, urmează să vedem Comisia de Etică. Mi-am exprimat tot timpul dorința de a rămâne în PSD. Mă simt responsabil față de oamenii din Timiș. (…) Eu îmi doresc și echipa din Timiș să rămânem în PSD”, a mai spus Grindeanu.

Despre informațiile apărute în spațiul public conform cărora ar urma să ocupe un post de consul, Grindeanu a spus: „… am văzut pe știri ambasador, astăzi consul, n-am discutat o clipă …”.

Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de PSD și adoptată de Parlament în luna iunie.

Liviu Dragnea a argumentat decizia afirmând că, în urma evaluării, s-a constatat că executivul nu a pus în practică programul de guvernare.

După dispute aprinse între Dragnea și Grindeanu, acesta din urmă a fost exclus din partid împreună cu fostul premier Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.