Reacţia Moscovei la arderea a 53 de cărţi sponsorizate de Fundaţia Soros

Ministrul Culturii din Rusia a denunţat arderea a 53 de publicaţii finanţate de George Soros, un incident care a avut loc în regiunea Komi din nordul Rusiei.

Ministrul Vladimir Medinski a spus pentru portalul de ştiri Meduza că arderea cărţilor şi distrugerea monumentelor este “total inacceptabilă” pentru că “arată îngrozitor şi provoacă asocieri istorice stranii”.

Peste 50 de cărţi publicate cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros – un ONG înfiinţat de miliardarul american şi care a fost declarat indezirabil în Rusia în 2015 – au fost confiscate dintr-un liceu din republica Komi, se arată într-o scrisoare trimisă de Ministerul regional al Educaţiei. Aici se mai spune că aceste cărţi au fost “distruse prin ardere”. Majoritatea cărţilor erau de filozofie, logică şi arta.

Ministrul rus al Culturii, cunoscut deja pentru modul în care denunţă arta lipsită de caracter patriotic, a declarat că instituţia pe care o conduce nu are nimic de-a face cu arderea cărţilor şi a promis să investigheze acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.