Schimbări în Codul Rutier

Dispoziţiile privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului auto ar putea fi schimbate în curând, potrivit unui proiect de ordin lansat în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Proiectul de ordin ar putea modifică prevederile Ordinului MAI nr. 268/2010, anunţă avocatnet.ro.

Astfel, examinarea candidaţilor va fi făcută de către serviciul public comunitar pe a cărui rază de competenţă teritorială îşi are candidatul domiciliul/reşedinţa.

Toţi candidaţii care vor vrea să obţină permisul auto vor declara pe propria răspundere că:

  • locuiesc în mod obişnuit cel puţin 185 de zile într-un an calendaristic la o adresa sau la adrese din România datorită unor legături personale şi profesionale ori datorită unor legături personale care relevă legături strânse cu adresa sau adresele respective, dacă persoanele nu au legături profesionale; sau
  • revin periodic la o adresa din România datorită unor legături personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc alternativ în locuri diferite, situate în două sau mai multe state membre ale Uniunii Europene ori ale Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană, deoarece legăturile lor profesionale sunt într-un loc diferit de cel al legăturilor personale; sau
  • locuiesc în mod obişnuit la o adresa din România datorită legăturilor personale cu adresa respectivă, deşi locuiesc temporar şi în alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană pentru îndeplinirea unei activităţi sau misiuni cu durata determinată; sau
  • se află la studii în România de cel puţin şase luni şi vor preciza instituţia/instituţiile de învăţământ şi adresa unde locuiesc (în cazul candidaţilor aflaţi la studii în România).

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.