Sile Cămătaru şi alte 33 de persoane, reţinuţi pentru proxenetism

Cercetat într-un nou dosar de proxenetism, Sile Cămătaru a fost reţinut vineri seară, pentru 24 de ore. Acesta este suspectaţi că plasa prostituate de lux în hoteluri şi la cazinouri din Capitală.

Astfel, după mai bine de 12 ore de audieri şi zeci de suspecţi care au dat explicaţii la Poliţie, Sile Cămătaru a ajuns din nou după gratii.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Cămătaru era monitorizat de o jumătate de an, după ce ofiţeii DIPI au obţinut o informaţie cu privire la faptul că acesta, împreună cu alte peste 30 de persoane, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate în hoteluri de lux.

O parte dintre aceste fete aveau camere închiriate permanent şi figurau în cataloage de prezentare, ce erau prezentate de angajaţi ai hotelurilor clienţilor care se arătau interesaţi de serviciile unei prostituate.

Vineri dimineaţă, un număr de 300 de poliţişti au făcut percheziţii în Capitală, în 24 de locuinţe, dar şi în cele două hoteluri, fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Judecat într-un alt dosar, alături de alte 53 de persoane, pentru şantaj, cămătărie şi infracţiuni cu violenţă, Sile Cămătaru a fost eliberat, în noiembrie 2013, de la Penitenciarul Rahova, unde se afla în arest din februarie.

Acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, pe 25 iulie 2013, Sile Cămătaru şi fratele acestuia, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”. Nuţu Cămătaru a fost eliberat marţi din arest.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.