Spital de campanie pentru persoane suspecte de Ebola

Un spital de campanie cu mai multe zeci de paturi care să prevină introducerea unor eventuale persoane suspecte de Ebola în „circuitul general” va fi operațional până la finalul acestei luni, urmând a fi amplasat în partea de nord a Capitalei, a declarat joi consilierul ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

„Sunt avansate pregătirile de instalare a unui spital, un spital care va reprezenta până la urmă o secție exterioară a Institutului Matei Balș și a Spitalului Militar Central pentru că el este operat de către Ministerul Apărării Naționale. Un spital care să prevină introducerea unui eventual pacient suspect în circuitul general. Este vorba de un spital de campanie care trebuie instalat, este amenajată locația, iar în această perioadă se lucrează la instalarea acestui spital. Spitalul este amplasat în zona de nord a Capitalei, există posibilitatea accesului foarte rapid și ușor de la aeroport (n.r. Henri Coandă). Se știe că principala poartă de intrare a cazurilor suspecte sunt aeroporturile internaționale, iar Otopeni este principala poartă de acces în ceea ce privește zborurile internaționale. Din fericire, noi nu avem zboruri directe cu zona afectată, ceea ce scade foarte mult riscul de apariție a unui caz în România.”, a spus Rafila.

El a precizat că spitalul va fi păzit, întrucât nu este o unitate medicală care va trata pacienți cu boli obișnuite.

„Este vorba de un spital care aparține MApN, fiind vorba de un obiectiv militar este păzit. Nu este un spital pentru circuitul civil, nu tratează pacienți cu boli obișnuite, este doar în rezervă pentru tratarea unui astfel de caz. Este vorba despre un spital tip container, containere care au facilități de comunicare între ele. Sunt alimentate cu energie electrică, cu apă, au facilități pentru decontaminarea materialului infecțios și pentru decontaminarea personalului care va lucra”, a spus consilierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.