Ucraina a fost, este şi va fi, iar Novorossia este un mit, ca ţinutul Mordor

„Ucraina a fost, este şi va fi. Dar Novorossia este un mit, exact cum este ţinutul Mordor în poveştile lui Tolkien”, a declarat președintele ucrainean, Petro Poroşenko, care a comparat proiectul „Novorossia” cu un mit din cărţile cu poveşti, scrie Timpul.md, citând inforesist.org.

Numărul soldaţilor ruşi care stau la frontieră cu Ucraina este peste 50.000, iar al celor care se află pe teritoriile ocupate – peste 40.000. Informaţia a fost declarată de preşedintele ţării Petro Poroşenko, la ceremonia care a avut loc la Kiev cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, scrie unian.net.

„Trupele ruseşti în apropiere de graniţa noastră numără peste 50.000 de soldaţi, iar pe teritoriile ocupate sunt 40.000 de militari, inclusiv 9.000 de instructori ai forţelor armate a Federaţiei Ruse”, a spus oficialul.

Potrivit lui Poroşenko, duşmanul nu a renunţat la idea unei invazii directe sau o escaladare în adâncul ţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.