Ucraina, înconjurată de aproape 50.000 de militari ruși

Federația Rusă a dislocat la granița cu Ucraina aproape 50 de mii de soldați. Anunțul a fost făcut de către șeful grupului Rezistență Informațională, Dmitri Tîmciuk, scrie JURNAL.md.

„Rusia continuă să disloce trupe în zonele de frontieră cu Ucraina. Pe teritoriul Federației Ruse și al Transnistriei, în apropiere de granița cu Ucraina, în dimineața zilei de 25 august se aflau aproximativ 22 500 de soldați ruși. În total, ținând cont de trupele de ocupație din Crimeea, numărul trupelor rusești ajung la 47 de mii” a spus Tîmciuk.

Potrivit oficialului ucrainean, în ultimele zile sunt semnalate deplasări ale trupelor rusești din apropierea sectoarelor de nord-est ale frontierei ucrainene ale regiunilor Cernigov, Sumî și Harkov spre regiunea Rostov a Federației Ruse, pe direcția Donețk.

„În ultimele trei zile, de pe teritoriul Rusiei au fost trimise în Ucraina până la 5 grupuri de spioni-diversioniști ale Federației Ruse. De asemenea, au fost înregistrate deplasări a cel puțin opt grupuri de spioni-diversioniști în zonele limitrofe cu Rusia, pe direcția orașului Amvrosievka, regiunea Donețk. Pe lângă arme de calibru mic, diversioniștii au și sisteme portabile de rachete de apărare aeriană”, a mai spus Dmitri Tîmciuk.

Mai mult, potrivit lui Tîmciuk, în Crimeea continuă pregătirile militarilor pe poligoanele locale, pentru a fi ulterior transferați în Donbas. O parte din aceste grupuri sunt instruite în minarea terenului, în folosirea explozibililor, precum și în mânuirea lansatoarelor portabile de rachete sol-aer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.