Udrea, si dă-i si luptă cu „sistemul”: „Va veni și rândul vostru”

Elena Udrea a susținut miercuri un discurs în plenul Camerei Deputaților înainte de votul privind cererile DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii și arestării sale, în care a atacat „sistemul”, la care a fost acuzată în trecut că a contribuit. Udrea a susținut că ceea ce i se înâmplă este forma acută a unei încercări de preluare a puterii de reprezentați ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției.

”La intrare m-a întrebat presa dacă azi am primit sfaturi cum să mă port în această azi. Cine poate să îmi dea mie sfaturi în materie de arestare preventivă? Am cea mai mare experiență pentru că azi sunt a treia oară, în opt luni, în fața dumneavoastră, când sunteți chemați să votați pentru arestarea mea preventivă”, a spus Udrea.

”Vin să spun de la tribuna celui mai înalt for al democrației, nu ce se întâmplă cu Elena Udrea, ci ce se întâmplă în România. Cazul Elena Udrea este doar forma cea mai acută a unei lupte pentru preluarea puterii. Este o acțiune bine organizată care urmărește un plan gândit încă din timpul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu și care țintește acapararea și exercitarea puterii de către un sistem format din reprezentanți ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției. Perdeaua de fum o reprezintă lupta anticorupție. Un motiv genial ales pentru că are suportul popular. Orice demers anticorupție este susținut în mod firesc chiar dacă duce la suprimarea democrației. Nimic nu merită să abandonăm statul de drept și democrația”, a mai spus aceasta.

În discursul său din plenul Camerei, deputata i-a luat totodată apărarea premierului Victor Ponta.

”Punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcţiei pentru fapte vechi de 7-8 ani, pe care, aşa cum am spus, mulţi dintre cei care am fost adversari lui Victor Ponta l-am folosit ca argument public în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiţia în general şi DNA în special se amestecă în lupta politică sacrificând chiar imaginea României. Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorilor”, a apreciat Udrea.

Udrea i-a luat apărarea și lui Călin Popescu Tăriceanu.

„La fel se încearcă schimbarea celui de-al doilea om în stat, președintele Senatului, pe care eu cred că mă puteți bănui că vreau să îl apăr sau că îl simpatizez în mod deosebit”, a punctat Udrea”, a spus deputata.

Elena Udrea le-a transmis totodată miercuri, în plen, parlamentarilor că le va veni și lor rândul și vor „exploda” acuzații la adresa lor, indiferent cât „de parteneri cu sistemul” se consideră.

„Dragi colegi de la Putere sau din Opoziție, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă considerați astăzi, fiți convinși că va veni și rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzații la adresa voastră, așa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzații ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veți mai folosi sistemului pentru a pune mâna și pe guvernare va trebui să alegeți — plecați de bunăvoie acasă sau plecați la pușcărie”, a declarat Udrea, în plenul Camerei Deputaților.

Ea a susținut că vor prelua puterea doar cei care sunt „pe placul sistemului”, „care vor fi gata să execute ordine” și „să lase sistemul să conducă în locul lor”.

„Cei care mă ascultă ar putea spune că orice metodă este bună pentru a scoate din politică niște oameni care au greșit, aș fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, dacă toți cei acuzați chiar ar fi vinovați și dacă cei care ar veni în loc ar fi oameni fără de pată. Dar vor veni, însă, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata să execute ordine și să lase sistemul să conducă în locul lor”, a afirmat Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.