×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:15
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Corespondență din Washington
Un fleac, ne-au ciuruit!
Soţii Iohannis la şedinţa foto prost regizată de ambasada României în America
Soţii Iohannis la şedinţa foto prost regizată de ambasada României în America

Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu Comunitatea Română din Washington a fost o ședință foto pentru televiziunile din România!

Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire-dialog a președintelui Klaus Iohannis cu membri ai Comunității Române din zona Washington, DC., urmată, eventual, de întrebări și/sau răspunsuri, s-a transformat într-o ședință foto prost regizată de Ambasada României la Washington și la fel de prost executată de armata de "jurnaliști" teleghidați trimiși de televiziunile din țară.

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a deschis show-ul cu un discurs de introducere a președintelui Iohannis, a urmat "magistrala cuvântare" a șefului statului, îndelungi aplauze, apoi îmbrânceli, dări din coate și coada la fotografii individualizate cu familia prezidențială. Preț de aproximativ o oră și jumătate am asistat la o acțiune în care presupusul dialog al românilor din America (unii veniți de la sute de kilometri din alte state - printre care și subsemnatul) cu Primul Bărbat al Țării a fost practic inexistent, în ciuda eforturilor președintelui de a lega câteva vorbe cu cei cu care se fotografia în fața camerelor de luat vederi.

În aceste condiții, mi-a fost imposibil să pun o întrebare și/sau să primesc un răspuns, așa că m-am așezat la coadă pentru a-i spune câteva cuvinte oaspetelui. Când mi-a venit rândul, am salutat-o mai întâi pe Prima Doamnă, apoi i-am strâns mâna președintelui și i-am spus: "Domnule președinte, bine ați venit în America, sunt un jurnalist româno-american, am condus 10 ore pentru a fi prezent la această întâlnire și sunt decepționat. Sigur ca mă simt onorat sa fac o fotografie cu Președintele României, dar eu nu am venit aici pentru a face fotografii, am venit pentru a-mi face meseria și a va aduce la cunoștință câteva probleme ale comunităților de români din America, urmând să public toate aceste lucruri." Președintele m-a privit lung și mi-a spus: "Vă pun în legătură cu consilierul meu și puteți discuta cu el aceste probleme". Așa s-a încheiat "dialogul".

A urmat o discuție cu consilierul prezidențial Andrei Muraru, care m-a trimis scurt la plimbare, spunându-mi că "așa a fost formatul" întâlnirii.

Ar mai fi de adăugat faptul că "spectacolul" de miercuri, 7 iunie 2017, desfășurat la Ambasada României din Washington, a avut loc în prezența actualului ambasador al Statelor Unite în România, Hans Klemm, dar și a doi foști ambasadori, James Rosapepe și Mark Gitenstein, toți democrați! Surprinzatoare a fost absența de la întâlnire a Sandrei Pralong, consilierul prezidențial pentru relația cu Diaspora (și vârful de lance al Fundației Soros în România, unde "capul răutăților" este cel mai mare dușman al președintelui Donald Trump: George Soros!) lăsată acasă, probabil, din motive "strategice" (am scris despre asta în editorialul din 6 iunie din Cotidianul).

Înconjurat și puternic susținut de trei foști sau actuali ambasadori americani în România numiți de președinții democrați Bill Clinton și Barack Obama, președintele Klaus Iohannis se va întâlni mâine, 9 iunie, în Biroul Oval de la Casa Albă, cu republicanul Donald Trump. Foarte interesant de urmărit cu ce se va alege România în urma acestei vizite. Până una-alta, întâlnirea de ieri a președintelui Klaus Iohannis cu românii din zona Washington a fost un fleac pentru reprezentanța diplomatică românească din capitala americană, condusă de fostul șef al SRI, George Cristian Maior. Ne-au ciuruit!

P.S. Mulțumesc Ambasadei României de la Washington pentru invitație și acreditare. Apreciez pozitiv lipsa tradiționalului chiolhan de final cu mici si sarmale, care ar fi amplificat înghesuiala și ar fi dat apă la moară televiziunilor din România.

Washington, DC, 8 iunie 2017

Grigore L. CulianPublicat Joi, 08 iunie 2017
14775
 | 39
 | 41
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
MAI E CEVA DE COMENTAT EU ZIC CA NU !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 10 iunie 2017
+Răspunde
take-ianche
+2
o vizita substantiala- vedeti cea a lui dragnea in com. viziru, ptr sustinerea candidatului psd la primarie. cititi "obiectiv-vocea brailei" de astazi , face toti banii.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Valahu
-3
Klaus, un..... Klaun !
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ Valahu
+4
Valeauhule, ne-ai demonstrat de-atatea ori ca esti prost, ajunge!
Publicat Sâmbătă, 10 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-6
Observ ca niste alde unii ziaristi , crapa de ciuda ca nu sunt acum in USA , in delegatia care l-a insotit pe Presedintele Iohannis ! Nu fiti disperati ! Tineti-o tot asa si veti fi cu siguranta in delegatia care o va insoti pe nevasta lu' Pandele in 2020 , la Moscova !
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Pro-Patria-Mori!
+3
De la un bun român american, şi jurnalist pe deasupra, mă aşteptam la o atentă şi pertinentă analiză a CULISELOR acestei mascarade de vizite, cu o Pralong ascunsă la vedere şi un Maior "socru mare", cu ambasadori acoperiţi şi sforari de marionete şi alţi păpuşari ai dezastrului naţional! Prăpastia şi hăul negru românesc se construieşte "pas cu pas", atent, cu trinomul Soroş - Orban - Putin, unul dintre principalii "păpuşari" ai lui Trump! Şi NU NUMAI! Anul 2018 va fi Triumfal sau nu va fi deloc... pentru bietul Neam şi devastata Ţară! Cine mai crede că Trump nu e legat fedeleş de "ei"?!! Teoria "şefului CAPTIV"! Observaţi-i anturajul! Imprevizibil, este legat cu zeci de funii şi tras de mii de sfori! Iar el, NAIVUL, se crede zmăul zmeilor!
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Țăranul
+13
Doamne , cîtă mobilizare pentru a da viață unui morman pe post de președinte ... !? Nimeni nu e în stare să spună , exceptînd grava imixtiune în treaba guvernului din ianuarie 2017 cînd a făcut reclamă uni anumit tip de îmbrăcăminte de culoare roșie ... , să precizeze o reactie , o măsură ... , ceva în folosul nației ... , care să aparțină ciudatului personaj ... , și care acum , cu tristețe spun , reprezintă Romănia într-o amplă ședință foto ... ! Pentru că , individul în afară de răutăcisme , arțag , cinism ... , și toate acestea la nivel de cartier ... , nu prea e în stare de mai mult ...
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ Țăranul
0
Taraneee, asta a ajuns presedinte, si inainte a fost primarul unui oras superb! Comparativ, tu esti o flegma pe asfalt, peste care calci din neatentie. Hai, ca nu te retin, te-asteapta vacile!
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Dragos
+14
Vedeti de ce e apreciat kwi! ? E ca apa sfintita: nu face rau nimanui...este doar o marioneta in mainile celor care l-au pus in functie...asa ca dece sa se oboseasca sa va raspunda el direct!? El e prea inalt !O caricatura de presedinte = o caricatura de stat ! Si asta este traditia la romani!
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Țăranul @ Dragos
+20
Doamne , și cîți mai leșină după această nulitate absolută înzestrată doar cu apucături de șperțar de colț de stradă ... !?
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+18
Pt. Decebal. Stimate Domn, Plavanul nu a fost votat de popor, ci s-au masluit rezultatele la bec. In Diaspora a fost o inscenare macabra menita a justifica propagandistic frauda electorala care a rasturnat rezultatul real. La inscenare a contribuit contracandidatul atat prin limbaj suburban, cat si prin crearea conditiilor inscenarii din Diaspora. Rolul lui Ponta seamana cu rolul jucat de Vadim in 2000 pentru asigurarea "realegerii" pentru a 4-a oara a lui Ilici Iliescu. Desfid orice invinovatire a poporului care este un simplu spectator al tuturor manipularilor grobiene securiste. Media securista creaza mituri si pseudopersonalitati mesianice, iar acoperitii din politica ne promit o viata mai buna.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
marcu
+17
Bre oameni buni,lucrurile au fost aranjate în așa fel încât sa nu i sa poată pune întrebări, unele incomode, cum ar fi: de ce are pe lângă el consilieri sorosisti oameni din tabăra dușmanilor de moarte ai lui Trump;de ce nu respecta sau nu cunoaște Constituția asa cum s-a constatat prin deciziile CCR;cum apară el statu' de drept dacă nu respecta Constituția și ,peste toate,mai și iese în strada alături de prostimea manipulata grosolan de sorosisti;de ce este înconjurat de ambasadorii democrați, adică exact de cei ce au chiovesizat România distrugând încrederea romanilor în justiție. Sa speram ca lucrurile vor curge bine pt România deși suntem reprezentați acolo de o nulitate in materie de politica externa.Mi-e teama ca nu cumva inabilitatea omului din dealu'Cotrocenilor în a negocia ceva ,din moment ce n-a fost în stare sa negocieze/ medieze nici măcar un conflict romano-roman,sa nu duca la un dezastru pt. România. Adică sa dam mult mai mult decât primim.
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-29
Bre da' mare securila este kktul asta de Culian ! Nimic scris critic la adresa lui nu este publicat ! Deontologie jurnalistica ... ! Ptiu ! Adica la ce sa ma astept de la un ziar calarit de rusnaci ?
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Țăranul @ Nastratin
+13
Băăă golanule , dacă deja nu mai te poți controla și apucăturile de copil cu retard , abandonat la colț de stradă ... reprezintă potențialul tău ... , sictir ...
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nastratin
+2
Regret ca m-am exprimat astfel , dar am presupus ca trebuie sa vorbesti fiecaruia pe limba pe care o intelege : golanilor trebuie sa le vorbesti ca un golan !
Publicat Vineri, 09 iunie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 8 minute