Un ministru rus își pune cenușă în cap: ”Au făcut țara de rușine”

La originea violențelor din Marsilia, înainte și după meciul Anglia-Rusia, se află un grup de ruși ”bine antrenați”, spune procurorul francez Brice Robin. Este vorba de 150 de rusi foarte violenți și foarte bine antrenati pentru ”acțiuni ultra-rapide și ultra-violente”. Într-atât de bine încât niciunul dintre ei nu a fost prins de forțele de ordine, care au arestat doar doi cetățeni ruși, și aceasta doar pentru că au pătruns în suprafața de joc.

În schimb au fost arestați șase britanici, trei francezi și un austriac, care cu toții vor fi imediat judecați.

Deputatul rus Igor Lebedev a criticat poliția franceză și le-a transmis suporterilor să continue acțiunile lor. ”Nu văd nimic rău într-o bătaie între suporteri. Dimpotrivă, foarte bine băieți! Continuați!”, a scris Lebedev pe Twitter. ”Ce s-a întâmplat la Marsilia și în alte orașe nu este vina suporterilor. Este vorba de incapacitatea poliției de a organiza asemenea evenimente”, a spus deputatul.

Ministrul Sportului de la Moscova are o cu totul altă atitudine. Cu întreg atletismul rus prins dopat in urma unei politici de stat și cu participarea la Olimpiada de la Rio amenințată, ministrul rus spune că UEFA ”a făcut ce era corect” când a inițiat o procedură disciplinară impotriva Federației Ruse de Fotbal.

Ministrul Vitali Mutko a fost de față la primul meci al Rusiei la Euro 2016 și a declarat imediat după final ca nu a observat nimic în neregulă în comportamentul fanilor ruși. Imediat însă a spus: ”Este clar că unii oameni nu au venit aici pentru a se uita la fotbal. Și-au acoperit fețele și au făcut țara de rușine”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.