Victor Ponta, la instanța supremă

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineață la instanța supremă, fiind citat în dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată de DNA, alături de Dan Șova și mai multe persoane. Ponta nu a vrut să facă declarații la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. ”Acum nu mai am nicio funcție publică. Vă mulțumesc!”, s-a rezumat să spună fostul premier.

UPDATE La plecare, Victor Ponta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, precizând că a venit în instanță în calitate de persoană privată, și nu persoană publică.

Ponta a stat la Înalta Curte aproximativ trei ore. Ședința de judecată nu a fost publică, însă avocații au dezvăluit faptul că au cerut judecătorilor retrimiterea rechizitoriului la DNA.

Victor Ponta a fost citat să se prezinte în 6 noiembrie la instanța supremă încă de când ocupa fotoliul de premier.

Astfel, judecătorul a dispus citarea, pentru 6 noiembrie, a inculpaţilor din dosarul Turceni-Rovinari, care să prezinte eventualele cereri, excepţii sau obiecţii în privinţa rechizitoriului procurilor DNA. Ponta trebuie să spună vineri dacă vrea să formuleze cereri şi să ridice excepţii înaintea începerii judecării cauzei aflate în prezent în Cameră preliminară.

Înaintea lui Victor Ponta, la instanța supremă a venit şi senatorul Dan Şova, trimis în judecată în același dosar.

Fostul premier a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte pe care este acuzat că le-a săvârșit în calitate de avocat.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.