Voiculescu află vineri verdictul în dosarul ICA

Dan Voiculescu află vineri verdictul în dosarul ICA. Verdictul va fi dat în şedinţă publică.

Potrivit procurorilor, privatizarea ICA ar fi produs un prejudiciu de 60 de milioane de euro, bunurile institutului fiind subevaluate cu peste 7,7 milioane de euro.

Omul de afaceri şi alte 12 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008.

La termenul de luni, judecătorii au respins toate cererile lui Dan Voiculescu, iar procurorul DNA a cerut o pedeapsă mai mare pentru toți inculpați.

De asemenea, marți s-au reluat dezbaterile în dosarul de corupţie în care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că a privatizat fraudulos Institutul de Cercetări Alimentare. Procesul, care a început cu noi cereri din partea avocaților, a durat aproape 12 ore, timp în care procurorul DNA și avocații au ținut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților.

La ieșirea din sediul instanței marți seară, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că „oameni complet nevinovați” au fost „târâți” într-un proces „criminal” doar pentru că el trebuia să fie condamnat. „Mă bucur că s-a terminat procesul și cred eu că doamna judecător și domnul judecător vor aprecia corect lucrurile așa cum au fost ele consemnate (…)”.

De asemenea, Voiculescu i-a acuzat din nou pe procurori că au „mințit cu nerușinare” judecătorii. Acesta a susținut că rechizitoriul este, după părerea sa, „incorect” şi „nu se bazează pe nicio probă materială”.

Toţi avocaţii inculpaţilor au cerut achitarea acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.