Fiul lui Sile Cămătaru, afaceri în pușcărie. Traficanții de droguri, controlați din Jilava

Poliţiştii Capitalei și procurori DIICOT  au descins  pentru 12 percheziţii în Bucureşti, inclusiv într-un penitenciar. Drogurile găsite erau destinate unor deţinuţi, iar traficul era coordonat din închisoare.

Surse judiciare spun că Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, coordona din Penitenciarul Jilava o rețea de trafic de droguri.  În acțiune erau implicați mai mulți suspecți.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, percheziţiile au loc într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.

Poliţiştii spun că, începând cu anul 2022, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior alte şase persoane, pentru a efectua trafic de droguri de risc şi mare risc, în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activităţile membrilor cu privire la procurarea şi introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi cocaină) destinate atât consumului propriu, cât şi comercializării către alte persoane încarcerate. De asemenea, o parte dintre suspecţi ar fi achiziţionat şi cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeaşi unitate de penitenciar„, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Pe de altă parte, arată anchetatorii, pe parcursul investigaţiilor a rezultat faptul că pe un alt palier infracţional, alţi trei suspecţi ar fi implicaţi în trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.

„În perioada 2017 – 2023, unul dintre aceştia, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenţei unei legături sentimentale), transportat şi adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violenţă), la practicarea prostituţiei, atât în România, cât şi în Italia, Belgia, Franţa , Elveţia, Suedia, Germania, Olanda şi Danemarca”, adaugă sursa citată.

Cunoscând situaţia a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea şi supravegherea acestora, precum şi în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală, pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziţionarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum şi a unor cantităţi de droguri destinate consumului propriu.

Potrivit anchetatorilor, în vederea disimulării sumelor obţinute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoştea provenienţa reală.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Cine-ar fi crezut că tocmai o asemenea somitate, precum Alberto s-ar ocupa de aşa ceva… fără ca gardienii să ştie nimic de afacerea profitabilă… Şocant! N-aş fi zis!

  2. Nu se poate, parca ta su era scriitor ?! Parca avea Maticiuc manuscrisele .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.